Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Summitul de la Ramstein privind Ucraina a fost amânat. Joe Biden şi-a anulat vizita în Germania

Summitul privind războiul din Ucraina, prevăzut să aibă loc sâmbătă în orașul german Ramstein , a fost amânat, în contextul în care președintele american Joe Biden a fost nevoit să-și amâne vizita în Germania, au anunțat organizatorii întâlnirii la nivel înalt, potrivit agenției Reuters, citate de Agerpres.

Casa Albă a anunțat marți că președintele Joe Biden renunţă la deplasările prevăzute la sfârşitul săptămânii în Germania şi Angola, „având în vedere traiectoria şi forţa prognozate pentru uraganul Milton”

Joe Biden „îşi amână” călătoria, până la o dată neprecizată, pentru a „superviza pregătirile şi răspunsul” la acest puternic uragan, care era aşteptat să ajungă în Florida miercuri, a anunțat Casa Albă.

De ce urma să fie organizat summitul de la Ramstein privind Ucraina

Grupul Ramstein al donatorilor de arme pentru Ucraina urma să se reunească, cu prilejul vizitei oficiale a preşedintelui Joe Biden în Germania, prevăzută pentru perioada 10-13 octombrie. Aceasta ar fi fost prima vizită de stat a unui lider american în aproape 40 de ani în Germania.

„Evenimentul din 12 octombrie 2024 este amânat. Vor avea loc anunţuri cu privire la viitoarele reuniuni ale Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei”, a anunţat biroul de afaceri publice al SUA de la baza militară Ramstein într-un comunicat.

Reuniunea avea drept scop să sublinieze sprijinul neclintit pentru Ucraina împotriva invaziei Rusiei, într-un moment în care forţele armate ucrainene se află supuse unei presiuni uriaşe.

Zelenski voia să prezinte „planul de victorie” la summitul de la Ramstein

Sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase că va prezenta aliaţilor, la summitul de la Ramstein, "planul de victorie", reprezentând viziunea Kievului cu privire la încheierea războiului cu Rusia.

Kievul nu a oferit nicio declaraţie imediată cu privire la amânarea summitului.

Potrivit sursei citate, un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat că miniştrii Apărării îşi propun sa se întâlnească în formatul Ramstein în această lună, însă nu a fost luată încă o hotărâre cu privire la o eventuală dată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE