Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden nu mai merge la reuniunea de la Ramstein. Discuțiile privind planul de pace al lui Zelenski rămân sub semnul întrebării

Președintele Joe Biden și-a anulat vizita de patru zile în Germania din cauza uraganului Milton care urmează să lovească costa de sud a Statelor Unite.

Astfel, discuțiile privind planul lui Volodimir Zelenski de încetare a războiului rămân sub semnul întrebării.

Șefii de stat și de guvern urmau să discute pe 12 octombrie la baza aeriană americană de la Ramstein despre planul victoriei anunțat de Volodimir Zelenski și despre noi ajutoare militare.

Biden nu va participa la reuniune din cauza condițiilor meteo

Casa Albă a anunțat însă că președintele Biden nu va mai participa la reuniune. Vizita sa în Germania va fi reprogramată din cauza situației interne.

”Nu cred că pot să plec din ţară în acest moment”, a declarat marţi, în Roosevelt Room, la Casa Albă, Joe Biden într-o şedinţă pe tema pregătirii răspunsului împotriva uraganului Miltorn şi despre reacţia faţă de uraganul Helene.

Astfel, planurile lui Zelenski sunt date peste cap. Liderul ucrainean a cerut aliaților tot mai insistent să permită folosirea armelor cu rază lungă de acțiune pentru a ataca ținte militare de pe teritoriul rus.

”Odată ce înțelegem pe deplin pozițiile partenerilor noștri și evaluăm toate posibilitățile reale pentru Ucraina, îmbunătățind planul nostru al victoriei, vom face publică strategia noastră pentru acțiuni viitoare”, a spus el luni.

Recent, Zelenski a solicitat ajutorul aliaților și pentru interceptarea rachetelor și dronelor ruse, însă a fost refuzat de Washington.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE