Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stimulente financiare pentru 6.200 de nou-născuţi, acordate în București. Anunțul făcut de Nicușor Dan

În primele șase luni ale acestui an, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a oferit 6.200 de stimulente financiare pentru nou-născuți.

Potrivit primarului Capitalei, Nicușor Dan, cererile pentru obținerea acestui stimulent pot fi depuse în continuare la sediul DGASMB, aflat pe strada Constantin Mille nr. 10, Sector 1. De asemenea, părinții pot trimite solicitările și prin e-mail, la adresa nounascutisimonoparentale@dgas.

Primăria oferă un sprijin financiar de 2.500 de lei pentru fiecare copil nou-născut, această sumă fiind acordată o singură dată. Cererea, însoțită de documentele necesare, trebuie depusă în maximum o lună de la data nașterii, menționează edilul pe rețelele sociale.

Scopul acestui ajutor este de a sprijini financiar familiile în acoperirea cheltuielilor inițiale legate de naștere și îngrijirea nou-născutului, asigurând astfel un început armonios pentru copil, informează DGASMB pe site-ul său oficial.

"Beneficiarii stimulentului financiar pentru nou-născuţi sunt părinţii/părintele copilului/copiilor nou-născuţi, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti de cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii, iar naşterea este necesar să fie înregistrată într-o maternitate din cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul municipiului Bucureşti", menţionează sursa citată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE