Ritmul în care sistemul de termoficare din Capitală va fi reabilitat va crește, odată cu numărul de angajați. Până atunci, avariile și, implicit, lipsa apei calde, vor continua. Directorul general al Termoenergetica București a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, și zonele în care există șantiere la acest moment.
În lipsa resursei umane suficiente, lucrările sunt prioritizate, în funcție de importanță. În prezent, între două și trei mii de blocuri din București nu au apă caldă.
Aplicația Termoalert ne arată că sistemul funcționează normal la capacitate de doar 64%, ceea ce înseamnă că peste o treime dintre bucureșteni nu au, momentan, apă caldă. În zona Colentina, lucrările ar trebui să fie finalizate săptămâna viitoare.
În București, sistemul de termoficare deservește 550.000 de apartamente și mii de instituții, școli, spitale sau grădinițe.
Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, speră ca angajarea a 200-300 de persoane, în următoarea perioadă, să asigure o mai bună funcționare a sistemului.
„Important e să fim realiști. Degeaba sperăm să vină mâine apa caldă și să nu mai fie oprită niciodată. Dar, prin reparațiile pe care le facem și modernizările ce urmează, ne asigurăm că vom avea căldură și iernile următoare”, spune Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA.
Condițiile grele de muncă și nivelul salarial nu tocmai atractiv sunt printre principalele motive pentru care oamenii nu se mai înghesuie să participe la concursurile pentru sudori, instalatori și muncitori necalificați.
„Acum zece ani, erau 5.000 de angajați. Acum sunt 3.000 de angajați, rețeaua este aceeași, dar problemele sunt de 5-10 ori mai mari”, mai spune Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA.
În sectoarele 2 și 3 din Capitală, problemele privind furnizarea apei calde ar trebui să se rezolve, până la finalul lunii iulie.