Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Propuneri pentru corectarea pensiilor nevăzătorilor. ANR a primit o ofertă de act normativ, după protestul de la Guvern

Nevăzătorii au primit propunerea de act normativ promisă de premier, în urma protestului față de legea pensiilor.

Guvernul propune introducerea unui coeficient de solidaritate pentru indexarea anuală a pensiei persoanelor cu handicap.

În plus, cei care s-ar pensiona după intrarea în vigoare a actului ar beneficia de un punct de sprijin pentru fiecare an lucrat cu handicap grav și 0,5 puncte pentru handicap accentuat.

Asociația Nevăzătorilor a anunțat că va analiza propunerea și va oferi un răspuns.

Asociaţia Nevăzătorilor din România a organizat un protest joi, în Piaţa Victoriei, principala nemulţumire fiind legată de pensii.

Recalcularea din august a dus la scăderi de până la 80% ale pensiilor nevăzătorilor, conform Asociației.

"Nevăzătorii sunt membri în Federaţia Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România. Facem aceleaşi demersuri până la rezolvarea acestor încălcări ale drepturilor omului. (...) Este umilitor că suntem obligaţi să trecem prin aşa ceva. Nu s-a întâmplat nimic (n.r. - la mitingul organizat săptămâna trecută). Nici măcar nu au coborât sau nu au trimis pe cineva din Guvern să spună că putem merge la discuţii. (...) Am depus propunerile noastre pe care le-am şi prezentat public şi nu s-a întâmplat absolut nimic. (...) Nu au respect faţă de noi, suntem desconsideraţi. Ceea ce ne oferă ei, un ajutor social, nu este decât acelaşi principiu de a ne ţine izolaţi social. (...) Cei care au făcut un efort supraomenesc sunt cei pedepsiţi acum, sunt cei îngenunchiaţi de această lege", declarase preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Daniela Tontsch.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE