Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Profesori înlocuiți de inteligența artificială, la un colegiu din Marea Britanie. Păreri pro și contra

Un colegiu privat din Marea Britanie a decis să înlocuiască o parte dintre profesori cu un sistem de inteligență artificială. Pentru început, proiectul va fi implementat doar la clasele mari.

Sistemul este capabil să creeze programe de studiu pentru fiecare elev, în funcție de capacitățile pe care le are. Unii nu văd cu ochi buni ideea care, pentru început, ar putea rezolva problema lipsei de cadre în educație.

Va preda științe, matematică și engleză

Un sistem bazat pe inteligență artificială va preda științe, matematică, engleză și probabil, geografie, la un colegiu privat din Londra. Pentru început, sistemul identifică problemele de învățare pe care le are fiecare elev în parte. Apoi, furnizează programe de studiu individuale.

John Dalton, directorul adjunct al colegiului: Sunt mulți profesori care sunt foarte buni. Și în colegiul nostru avem profesori buni, dar trebuie să fim fiabili. Dacă vrei să-ți dai seama de ce un elev nu învață, cred că inteligența artificială este mai eficientă în identificarea motivelor.

Administrația colegiului însă nu are încredere deplină în calculatoare. Așa că la cursuri sunt prezente și cadre didactice care au grijă ca elevii să fie atenți la ore.

Adolescenții sunt entuziasmați

Michael, elev: Profesorii nu știu de ce sunt capabil sau ce nu pot să fac, dar sistemul bazat pe inteligență artificială își poate da seama de care sunt punctele mele slabe sau punctele mele forte doar prin adresarea câtorva întrebări.

Unii specialiști în învățământ spun că un robot nu poate înlocui un profesor.

„Dezumanizezi procesul de învățare”

Chris McGovern, specialist în învățământ: Ei au nevoie de profesori, ei trebuie să interacționeze cu alți copii. Sunt lucruri fundamentale. Inteligența artificială de pe ecranul computerului este o mașină inertă, iată care este problema. Așadar, dezumanizezi procesul de învățare.

La nivel de stat, guvernul britanic a anunțat un proiect menit să-i instruiască pe profesori în ultilizarea inteligenței artificiale. Lor le-ar putea prinde bine la planificarea cursurilor pe termen lung astfel încă să parcurgă prin toată materia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE