Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poștașul ar putea aduce amnistia fiscală. Ministerul de Finanțe vrea să colaboreze cu Poșta pentru a recupera datoriile

ANAF cere ajutorul Poștei Române pentru a recupera datorii de miliarde de lei. Ministerul de Finanțe și-ar dori inclusiv ca poștașii să încaseze sumele uriașe ale rău-platnicilor, totul pentru a strânge cât mai mulți bani la buget.

Ministerul de Finante a pus în transparență un proiect de OUG prin care Poșta Română ar urma să distribuie pliante prin țară în care sa fie explicată amnistia fiscală.

Mai mult decât atât, poștașul va putea încasa banii pe loc, prin POS. Iar persoana în cauză va beneficia de amnistie. Apoi tot Poșta se va ocupa să îi trimită persoanei în cauză dovada ca a scăpat de datorie.

În scrisoarea de informare va scrie cuantumul total al obligațiilor bugetare restante la data de 31 august 2024 inclusiv, din care, defalcat, valoarea acestora ce trebuie plătită și, respectiv, valoarea care poate face obiectul anulării.

În plic se regăsesc și două alte documente: „Notificarea privind intenția de a beneficia de anularea unor datorii bugetare” și un formular intitulat „Cerere pentru anularea unor obligații bugetare.”

Documentul precizează că poștașii vor avea atribuții în colectarea plăților de la contribuabilii care doresc să acceseze amnistia fiscală. Pentru aceste servicii, Poșta Română va primi o remunerație din partea Ministerului Finanțelor.

Pentru activitățile de imprimare, împlicuire și livrare cu confirmare de primire, Poșta va fi plătită cu 10,9 lei plus TVA per plic. În plus, pentru notificarea și preluarea cererilor, va primi 15,56 lei cu TVA inclus pentru fiecare plic procesat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE