Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) urmează să protesteze în perioada 9-13 octombrie la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, conform unui comunicat al organizaţiei.
Pichetele se vor desfăşura zilnic, în intervalul orar 10:00 - 12:00.
În ceea ce priveşte motivele acţiunilor de protest, sindicatul menţionează lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu care a condus la situaţia „inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională”.
„Riscul uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi; lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a Companiei Naţionale Poşta Română amplifică pericolul pierderii de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite, mai ales în lipsa abordării rapide a unor noi linii de business; lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management; salariaţii, în marea lor majoritate aflaţi la vârsta de peste 50 de ani, nu cunosc intenţiile acţionarului majoritar şi managementului Poştei Române cu privire la viitorul Companiei pentru următorii 5-7 ani; lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române sporeşte nemulţumirile şi îngrijorările angajaţilor, mărind riscul declanşării de conflicte”, se spune în comunicat.
Sindicatul cere implicarea urgentă a acţionarului majoritar al Poştei Române în identificarea şi implementarea de măsuri care să stopeze declinul companiei şi să conducă la începerea unui proces de dezvoltare sustenabilă a acesteia, cu efecte benefice şi pentru siguranţa şi calitatea locurilor de muncă.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Sondaj INSCOP 72.5% dintre români consideră că aderarea la UE a adus avantaje, însă doi din trei se „simt cetățeni de mâna a doua în Europa”
72.5% dintre români consideră că aderarea la Uniunea Europeană a adus mai multe avantaje decât dezavantaje, însă însă doi din trei români se consideră cetățeni „de mâna a doua în Europa”, doar 29.1% fiind în dezacord cu afirmația, potrivit unui sondaj INSCOP.
O săptămână fără apă caldă și căldură în Sectorul 6. O avarie la Cet-vest va fi rezolvată abia pe 24 și 25 ianuarie
Mii de oameni din Sectoarele 5 și 6 din Capitală stau în frig de câteva zile din cauza unei defecțiuni la centrala care alimentează zona. Reprezentanții Elcen spun că problema nu se poate rezolva rapid și cel mai probabil va mai dura.
Scandalul copiilor maltratați din Mureș continuă. CRJ îi cere premierului Ciolacu să se implice în favoarea copiilor din centre
Apar noi detalii revoltătoare în cazul căminelor groazei din Mureș. Banii pentru indemnizațiile de hrană și voucherele de vacanță destinate angajaților DGASPC Mureș, depășeau cheltuielile cu mâncarea și medicamentele pentru copiii din centre.
Nemulțumiri în Sectorul 4. Oamenii refuză să plătească taxa de 540 de lei pe an pentru mașinile fără loc de parcare
În Sectorul 4 al Capitalei, noua taxă de 540 de lei pe an pentru proprietarii de mașini fără loc de parcare continuă să stârnească nemulțumire. Aproape 10 mii de cetățeni au semnat o petiție online
Taxa pe gunoi a crescut, în marile orașe din România, de la 1 ianuarie 2025
Taxa pe salubrizare a crescut de la 1 ianuarie în marile orașe. La Craiova, de două ori în jumătate de an, iar la Constanța anul acesta a avut loc o creștere de la 8 lei la 20 de lei de persoană. Mulți oameni află de aceste majorări abia când ajung la ghișeu să-și plătească taxele și impozitele.
Proteste AUR, în fața prefecturilor din țară. Manifestanții contestă anularea alegerilor prezidențiale
Mii de membri și susținători AUR s-au adunat sâmbătă în fața prefecturilor din toată țara. Protestează față de anularea alegerilor prezidențiale și cer demisia președintelui Klaus Iohannis.