Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) urmează să protesteze în perioada 9-13 octombrie la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, conform unui comunicat al organizaţiei.
Pichetele se vor desfăşura zilnic, în intervalul orar 10:00 - 12:00.
În ceea ce priveşte motivele acţiunilor de protest, sindicatul menţionează lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu care a condus la situaţia „inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională”.
„Riscul uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi; lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a Companiei Naţionale Poşta Română amplifică pericolul pierderii de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite, mai ales în lipsa abordării rapide a unor noi linii de business; lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management; salariaţii, în marea lor majoritate aflaţi la vârsta de peste 50 de ani, nu cunosc intenţiile acţionarului majoritar şi managementului Poştei Române cu privire la viitorul Companiei pentru următorii 5-7 ani; lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române sporeşte nemulţumirile şi îngrijorările angajaţilor, mărind riscul declanşării de conflicte”, se spune în comunicat.
Sindicatul cere implicarea urgentă a acţionarului majoritar al Poştei Române în identificarea şi implementarea de măsuri care să stopeze declinul companiei şi să conducă la începerea unui proces de dezvoltare sustenabilă a acesteia, cu efecte benefice şi pentru siguranţa şi calitatea locurilor de muncă.
Postașii ies în stradă, în perioada 9-13 octombrie. Protestatarii cer să fie stopat declinul companiei
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Zilele porților deschise la UNATC. Cum e viața de student la actorie, regie sau scenografie
„Învață regulile ca un profesionist, ca să le poți încălca precum un artist”, spunea Picasso. Pentru sute de elevi care visează să devină artiști, mai întâi trebuie să ajungă la o facultate în domeniu.
Oferte de Paște 2025. Pe litoral, hotelierii speră că vor veni mii de turiști
Chiar dacă sezonul estival pare încă departe, având în vedere vremea de afară, pe litoral hotelierii se pregătesc de vacanța de Paște. Speră că cel puțin câteva mii de turiști să aleagă stațiunile și să profite de câteva zile relaxante departe de aglomerație, la malul mării.
Ora de vară 2025. În weekend se schimbă ora și vom dormi mai puțin
Trecerea la ora de vară 2025 are loc în ultimul weekend al lunii martie. Schimbarea va aduce zile mai lungi și mai multă lumină naturală. Schimbarea orei poate influența ritmul biologic, însă câteva ajustări simple pot ajuta la o adaptare mai ușoară.
Românii cu domiciliul într-o altă țară UE pot primi buletin electronic. Cum se obține documentul
Cetățenii români care nu au domiciliu în România, ci într-un stat membru al Uniunii Europene, pot obține cărți electronice de identitate cu valoare de document de călătorie, se arată în ordonanța de urgență adoptată joi de Guvern.
Serialul Adolescence. Impactul asupra generației tinere și reacțiile adulților
Serialul Adolescence a stârnit reacții în mediul online și chiar și în rândul politicienilor. Scoate la iveală poate cât de puțin știu adulții despre ce se petrece pe rețelele de socializare și cât de ușor sunt influențați copiii.