Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) urmează să protesteze în perioada 9-13 octombrie la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, conform unui comunicat al organizaţiei.
Pichetele se vor desfăşura zilnic, în intervalul orar 10:00 - 12:00.
În ceea ce priveşte motivele acţiunilor de protest, sindicatul menţionează lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu care a condus la situaţia „inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională”.
„Riscul uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi; lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a Companiei Naţionale Poşta Română amplifică pericolul pierderii de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite, mai ales în lipsa abordării rapide a unor noi linii de business; lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management; salariaţii, în marea lor majoritate aflaţi la vârsta de peste 50 de ani, nu cunosc intenţiile acţionarului majoritar şi managementului Poştei Române cu privire la viitorul Companiei pentru următorii 5-7 ani; lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române sporeşte nemulţumirile şi îngrijorările angajaţilor, mărind riscul declanşării de conflicte”, se spune în comunicat.
Sindicatul cere implicarea urgentă a acţionarului majoritar al Poştei Române în identificarea şi implementarea de măsuri care să stopeze declinul companiei şi să conducă la începerea unui proces de dezvoltare sustenabilă a acesteia, cu efecte benefice şi pentru siguranţa şi calitatea locurilor de muncă.
Postașii ies în stradă, în perioada 9-13 octombrie. Protestatarii cer să fie stopat declinul companiei
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Percheziții la penitenciarele Poarta Albă și Slobozia, într-un dosar privind traficul de droguri. A fost verificată și celula lui Vlad Pascu
22 de percheziții au avut loc în penitenciarele Poarta Albă și Slobozia, iar în șase dintre celule, ofițerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au descoperit substanțe interzise.
România are 5000 de militari străini. Aproximativ 1500 sunt soldați ai armatei SUA
România are pe teritoriul său peste 5000 de militari străini, detașați din nu mai puțin de 17 țări. Dintre aceștia, aproximativ 1500 de americani se află în misiuni la baza Mihail Kogălniceanu, Deveselu și la Câmpia Turzii.
Scenarii de concedieri și reorganizări în Guvern. Cum ar putea dispărea peste 1.800 de posturi din instituțiile statului
Guvernul face primii pași pentru reducerea cheltuielilor. Aproape două mii de posturi din Guvern și instituțiile subordonate vor fi eliminate, iar unele departamente comasate.
Ce fel de elev a fost Brâncuși. O vizită la școala din Craiova unde a început să studieze întâia oară sculptura
Constantin Brâncuși fost inițiat în arta sculpturii la 18 ani, când a devenit elev al Școlii Superioare de Meserii din Craiova. El a avut medii generale peste nota 9, însă a fost și sancționat în ultimul an școlar, când a primit nota trei la Conduită.
Minus 13 grade, la Constanța: păsările exotice și animalele, ajutate pe perioada gerului
Urmează zile geroase cu măsuri speciale pentru animăluțele de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Delfini, păsări exotice, zebre și ale animale au nevoie de hrană specială, dar și de culcușuri călduroase.