Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) urmează să protesteze în perioada 9-13 octombrie la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, conform unui comunicat al organizaţiei.
Pichetele se vor desfăşura zilnic, în intervalul orar 10:00 - 12:00.
În ceea ce priveşte motivele acţiunilor de protest, sindicatul menţionează lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu care a condus la situaţia „inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională”.
„Riscul uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi; lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a Companiei Naţionale Poşta Română amplifică pericolul pierderii de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite, mai ales în lipsa abordării rapide a unor noi linii de business; lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management; salariaţii, în marea lor majoritate aflaţi la vârsta de peste 50 de ani, nu cunosc intenţiile acţionarului majoritar şi managementului Poştei Române cu privire la viitorul Companiei pentru următorii 5-7 ani; lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române sporeşte nemulţumirile şi îngrijorările angajaţilor, mărind riscul declanşării de conflicte”, se spune în comunicat.
Sindicatul cere implicarea urgentă a acţionarului majoritar al Poştei Române în identificarea şi implementarea de măsuri care să stopeze declinul companiei şi să conducă la începerea unui proces de dezvoltare sustenabilă a acesteia, cu efecte benefice şi pentru siguranţa şi calitatea locurilor de muncă.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Cine poate vota cu urnă mobilă la alegerile prezidențiale 2024. Termenul limită pentru depunerea cererilor
Alegătorii care, din motive obiective (boală, invaliditate, atestate prin documente) nu se pot deplasa la secția de votare în ziua votului, vor putea vota cu ajutorul urnei speciale/mobile la alegerile prezidențiale 2024.
UPDATE. Noul tren Alstom, complet funcțional după ce s-a defectat la doar o zi de la inaugurare. Autoritățile au decis ca acesta să rămână în depou
Trenul Coradia Stream, care a intrat în circulație acum două zile, este pe deplin funcțional. Cu toate acestea, din cauza unor mesaje de eroare apărute pe computerul de bord legate de anumite funcții, s-a decis ca trenul să rămână în depou
România aleargă după tren. La întrebarea ”de ce România a pierdut trenul?” premierul spune: ”Pentru că n-am fost serioși”
În ziua în care a fost buluc de politicieni și autorități la inaugurarea primului tren electric cumpărat de România în ultimii 34 de ani, am primit și confirmarea lor că ”România pierde trenul”.
Buletinul electronic, greu de emis: România riscă să piardă banii europeni alocați în acest scop prin PNRR
România încearcă de trei ani să introducă noile cărți electronice de identitate. Totul a început în 2021, când s-a emis primul buletin de acest tip în județul Cluj, într-un program pilot, dar de atunci procesul s-a blocat.
Alegerile prezidențiale, prin ochii cetățenilor din mediul rural. Oamenii dintr-o localitate doljeană spun că se vor ruga înainte să meargă la vot
Alegerile prezidențiale vin cu așteptări mari la sate, dar și cu incertitudini sau indiferență. Unii alegători vor să se roage la slujba de duminică, înainte să pună ștampila pe candidatul preferat.
Noi restricții de circulație pe Valea Oltului. Se construiește un sens giratoriu provizoriu, pentru lucrările la autostradă
Sunt noi restricții de circulație pe Valea Oltului. Până pe 15 decembrie, în localitatea Câineni se construiește un sens giratoriu provizoriu, necesar pentru lucrările la autostrada Sibiu-Pitești.