Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) urmează să protesteze în perioada 9-13 octombrie la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, conform unui comunicat al organizaţiei.
Pichetele se vor desfăşura zilnic, în intervalul orar 10:00 - 12:00.
În ceea ce priveşte motivele acţiunilor de protest, sindicatul menţionează lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu care a condus la situaţia „inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională”.
„Riscul uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi; lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a Companiei Naţionale Poşta Română amplifică pericolul pierderii de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite, mai ales în lipsa abordării rapide a unor noi linii de business; lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management; salariaţii, în marea lor majoritate aflaţi la vârsta de peste 50 de ani, nu cunosc intenţiile acţionarului majoritar şi managementului Poştei Române cu privire la viitorul Companiei pentru următorii 5-7 ani; lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române sporeşte nemulţumirile şi îngrijorările angajaţilor, mărind riscul declanşării de conflicte”, se spune în comunicat.
Sindicatul cere implicarea urgentă a acţionarului majoritar al Poştei Române în identificarea şi implementarea de măsuri care să stopeze declinul companiei şi să conducă la începerea unui proces de dezvoltare sustenabilă a acesteia, cu efecte benefice şi pentru siguranţa şi calitatea locurilor de muncă.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Încrederea românilor în politicieni, tot mai scăzută. Criza politică prelungită are efecte economice și sociale pe care oamenii le resimt
Oricât de neinteresați ar fi de politică, românii încep să resimtă efectele acestei crize prelungite. Incertitudinea le scade și mai mult încrederea în politicieni, iar mulți spun că efecte se simt deja în plan economic și social.
Impozitele şi taxe locale mai mari pentru bucureșteni, în 2025
În 2025, locuitorii Bucureștiului vor suporta creșteri de 10,4% ale impozitelor și taxelor locale, această decizie fiind adoptată în cadrul unei ședințe recente a Consiliului General al Capitalei, ca urmare a inflației din anul anterior.
Sărbătorile vin cu prețuri mai mari. În ultimul an, carnea de porc s-a scumpit cu aproape 3%, iar brânzeturile, cu 4,8%
A început forfota în piețe pentru masa tradițională de Crăciun. Doar că unii clienți șovăie minute-n șir în fața tarabelor, din cauza prețurilor pe care cu greu și le permit.
Pachetul de la mama, legătura cu „acasă”. Majoritatea țărilor sudice și estice din Europa trimit pachete celor plecați de acasă
Pachetul de acasă. De multe ori, este cadoul perfect pentru mulți români. Nu trebuie să conțină prea multe. Ceva mâncare făcută de mama e suficientă cât să le amintească celor plecați departe, în lume, că cineva, acasă, e gândul și cu sufletul la ei.
Muzeul Selfie-ului din Craiova, o experiență inedită pentru iubitorii de fotografie
Selfie-ul este tratat aproape ca o nouă artă la Craiova. În oraș s-a deschis un muzeu al selfie-ului, unde vizitatorii pot trăi experiențe inedite. Fac poze în decoruri tridimensionale, devin personaje din filme celebre sau experimentează cum e să stai într-un avion privat.
Solstițiul de iarnă 2024. Când are loc fenomenul care marchează începutul iernii astronomice
Solstițiul de iarnă 2024 marchează începutul iernii astronomice. Dacă, din punct de vedere calendaristic, anotimpul a început deja pe 1 decembrie, din punct de vedere astronomic, iarna este marcată de un eveniment precis – solstițiul.
O călătorie cu trenul pe ruta Aeroport Otopeni - Gara de Nord poate avea trei tarife diferite. Tariful unic, doar cu numele la CFR Călători
De exemplu, o călătorie pe ruta metropolitană Aeroport Henri Coandă – Gara de Nord are un preț la casa de bilete, altul la plata electronică și costă dublu la șeful de tren.