Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politicienii, la slujba Sfintei Liturghii de Sf. Parascheva. Ciolacu, Rafila și George Simion, printre ei

Oamenii politici sunt și ei prezenți la slujba Sfintei Liturghii organizate, luni, la Catedrala Mitropolitană de prăznuirea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Printre ei, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Pelerinaj electoral la Sfânta Parascheva

Oficierea Slujba Sfintei Liturghii a început, luni, în jurul orei 09,30, pe un podium amplasat la limita cu Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane.

Până când se încheie pelerinajul, adică până pe 15 octombrie, peste 300.000 de credincioşi sunt așteptați să ajungă la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi pentru a participa la slujbele religioase şi alte activităţi.

Acolo sunt, luni, printre alții, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Ludovic Orban, dar şi fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, Alexandru Rafila și George Simion, dar și Gigi Becali.

Mircea Geoană și ministrul Marcel Boloș:

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, în mulțime:

Peste 100.000 de sarmale au fost pregătite pentru a fi servite credincioșilor care stau cu orele la rând pentru a ajunge la racla cu moaștele Sf. Parascheva. Este masa tradițională pregătită an de an de bucătari pentru pelerinii veniți din toate colțurile țării. Pelerinii vor mânca sarmale la cantina socială din apropierea catedralei Mitropolitane din Iași imediat ce slujba se va termina. Pe lângă sarmale vor primi ceai, apă și suc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE