Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 40.000 de palestinieni au murit până acum în Gaza, anunță ministrul Sănătății din teritoriu

Peste 40.000 de palestinieni au fost uciși în războiul Israel-Hamas din Gaza, a declarat joi Ministerul Sănătății din teritoriu, potrivit Associated Press.

Ofensiva Israelului a rănit, de asemenea, 92.401 persoane și a strămutat peste 85 % din populație din casele lor, a declarat ministerul din Gaza, zonă condusă de Hamas. Acesta nu face distincție între civili și militanți în bilanțul său.

Anunțul a fost făcut în timpul unui nou efort din partea mediatorilor internaționali de a obține o încetare a focului în acest război, aflat acum în a 11-a lună.

Războiul a intrat în a 11-a lună

Conflictul a început la 7 octombrie, după ce militanții conduși de Hamas au atacat sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de persoane - majoritatea civili - și târând aproximativ 250 de ostatici în Gaza.

Israelul afirmă că 111 dintre prizonieri nu au fost eliberați, inclusiv cadavrele a 39 de persoane. Printre ostatici se numără 15 femei și doi copii sub vârsta de 5 ani.

În Gaza, oficialii din domeniul sănătății s-au străduit să identifice pe deplin morții, deoarece cadavrele ajung în spitalele și morgile copleșite, unde spun că numărătoarea este compilată în haosul războiului și al strămutărilor.

În cel mai recent raport detaliat privind morții, publicat joi, ministerul a declarat că 40.005 persoane au fost ucise. Oficialii din domeniul sănătății și lucrătorii din domeniul apărării civile spun că bilanțul real este probabil cu mii mai mare, deoarece multe cadavre rămân îngropate sub dărâmăturile clădirilor distruse de loviturile aeriene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE