Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Percheziții DNA la biroul lui Nelu Tătaru de la spitalul din Huși, acolo unde lucrează ca medic chirurg

Sunt percheziții, joi, la spitalul din Huși. Polițiștii și jandarmii, însoțiți de un procuror DNA, au descins la biroul lui Nelu Tătaru, acolo unde anchetatorii au filmat timp de cinci luni cu o cameră ascunsă când lua mită.

Biroul lui Nelu Tătaru, medic și fost ministru al Sănătății, percheziționat de procurorii DNA

Procurorii DNA percheziționează cabinetul lui Nelu Tătaru din cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi, unde îşi desfăşoară activitatea ca medic chirurg. Este, practic, ultima verigă lipsă din ancheta procurorilor în ceea ce îl privește pe fostul ministrul al Sănătății.

Procurorii și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au suspiciuni că ar putea să găsească inclusiv sume de bani în dulapul cabinetului lui Nelu Tătaru, dar vor căuta și fișe ale pacienților și vor face și o percheziție asupra calculatorului din cabinetul medical pentru că vor să vadă dacă există o legătură între momentul în care pacienții ar fi dat bani lui Nelu Tătaru și conduita profesională a acestuia, respectiv dacă - poate - ar fi fost prioritizate anumite operații în funcție de banii care ar fi ajuns la Tătaru.

Această percheziție informatică asupra biroului lui a început joi dimineață, după ce parlamentarii și-au dat acordul să îi fie ridicată imunitatea. Au votat „pentru” 177 de deputaţi, 12 „împotriva” încuviinţării cererii, iar un parlamentar s-a abţinut. După ce vor aduna și aceste posibile probe, Tătaru va fi chemat, cel mai probabil, din nou la DNA, pentru a-i fi readuse aminte acuzațiile, pentru a fi înștiințat oficial, dar și pentru a fi audiat în calitate de suspect.

Sunt doar acuzații la acest moment, pentru că fostul ministru susține că este nevinovat și că niciodată nu a condiționat actul medical, asta deși săptămâna trecută, el a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, cum ar fi ouă și găini. Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al PNL Vaslui şi exclus de pe listele de candidaţi pentru alegerile generale din partea formaţiunii liberale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE