Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PE SCURT: O selecție de cinci articole cu care merită să îți începi ziua

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Fiica milionarului ucis în asasinatul cu bombă de la Arad, din 2021, a fost eliberată

  • Curtea de Apel București a respins cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a fiicei milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad și a celor doi complici.
  • Laura Crişan fusese reţinută pentru 24 de ore, împreună cu complicii, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive.
  • Conform anchetatorilor, cei doi complici au procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă.

Citește mai mult despre dosarul asasinatului din Arad.

Jurnalistul român Mircea Barbu, arestat în lipsă, conform unui tribunal rus. Este dat în urmărire internațională pentru că a filmat în Kursk

  • Mircea Barbu a fost arestat în lipsă, conform deciziei tribunalului rus Leninski și este dat în urmărire internațională de către Rusia.
  • Jurnalistul român care lucrează la Hotnews spune că a văzut informația pe agenția rusă Interfax, în timp ce se afla în metrou și asculta la căști chiar cartea lui Alexei Navalnîi.
  • Ceea ce i-a deranjat pe ruși reprezintă reportajele sale din Kursk, făcute pe 6 august, atunci când trupele ucrainene au pătruns surprinzător pe teritoriul Rusiei. El a precizat că a făcut deplasarea alături de armata ucraineană.

Citește întreaga poveste a jurnalistului Mircea Barbu

6.000 de lei pe lună. Cu atât trăiește o familie cu trei copii din București, cumpărând cele mai ieftine alimente din magazine

  • O familie cu trei copii din București a povestit la Euronews România că trăiește cu doar 6.000 de lei pe lună, jumătate din suma indicată de INS, necesară pentru a satisface nevoile de bază.
  • Oamenii spun că vânează reducerile și cumpără cele mai ieftine produse din supermarket pentru a ține pasul cu prețurile.
  • Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulţi şi doi copii a crescut în 2024 cu 4,7% faţă de 2023, de la 9.978 lei/lună la 10.450 lei/lună, care actualizează valoarea acestui coş minim de consum pentru anul 2024 la nivelul lunii septembrie, potrivit Agerpres.

Citește mai mult despre traiul românilor, în 2024

Planul fiscal al Guvernului ascunde ceva. Este avertismentul specialiștilor, care spun că sunt inevitabile taxe noi, ținute acum la secret

  • Următorii șapte ani ar putea aduce un val de taxe și impozite mai mari pentru români.
  • Este avertismentul analiștilor economici, care atrag atenția că planul fiscal al Guvernului ascunde ceva. Mai exact, noi poveri financiare pentru oameni.
  • Schița documentului, obținută, pe surse, de Euronews, nu indică mecansimele prin care Executivul vrea să ajungă la ținte macroeconomice mai mult decât optimiste.

Citește mai mult despre planul fiscal al Guvernului

Ajutoare de două miliarde de lei pentru fermierii români afectaţi de secetă severă. Subvențiile, acordate de UE

  • Comisia Europeană a dat undă verde, joi, unei scheme de ajutor de stat pentru România, în valoare de două miliarde de lei (aproximativ 400 de milioane de euro), destinată să compenseze fermierii afectați de seceta severă din perioada septembrie 2023 - august 2024, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.
  • Această schemă vizează agricultorii care au suferit pierderi directe din cauza secetei severe și include 39 de culturi agricole, printre care grâul, triticalele, orzul, ovăzul, rapița, floarea-soarelui și porumbul.
  • Pentru a putea beneficia de ajutor, fermierii trebuie să fi pierdut cel puțin 30% din culturile lor în intervalul toamnă 2023 - vară 2024, ca urmare a secetei.

Citește mai mult despre subvențiile UE pentru fermierii afectați de secetă

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE