Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Fiica milionarului ucis în asasinatul cu bombă de la Arad, din 2021, a fost eliberată

Update: Curtea de Apel București a respins cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a fiicei milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad și a celor doi complici. Laura Crişan fusese reţinută pentru 24 de ore, împreună cu complicii, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Conform anchetatorilor, cei doi complici au procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă.

Potrivit anchetatorilor, cei doi au fost instigaţi la comiterea faptei de către Laura Crişan.

"Victima a decedat ca urmare a exploziei şi incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul şi mijloacele de săvârşire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri", precizează Parchetul.

Surse judiciare au indicat faptul că fiica afaceristului ar fi plănuit uciderea tatălui său după ce ar fi aflat că acesta urma să o dezmoştenească.


Știrea inițială: Se conturează un scenariu neverosimil în dosarul asasinatului cu bombă din Arad, din 2021. Fiica lui Ioan Crișan, omul de afaceri ucis atunci, se numără printre cei investigați. Trei ani le-a luat anchetatorilor să facă acest pas.

Șapte percheziții au început, miercuri dimineață, la apropiați ai omului de afaceri, inclusiv acasă la fiica lui Ioan Crișan. Polițiștii au cules probe și din alte țări - Serbia, mai precis, de unde ar fi fost importat materialul explozibil folosit pentru a arunca în aer mașina.

Totodată, șoferul unui camionul în care au fost găsite țigări de contrabandă, suspectat că ar fi implicat în asasinat, a fost capturat de poliție.

Fiica lui Ioan Crișan, bănuită de implicare

Fiica milionarului din Arad s-ar număra printre suspecții bănuiți că au pus la cale atacul.

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Anchetatorii au descins miercuri, 23 octombrie 2024, la șapte adrese, printre care domiciliul fiicei lui Ioan Crișan, bănuită de implicare în asasinatul acestuia. Trei ani de investigații au fost necesari pentru a reduce cercul de suspecți. După finalizarea perchezițiilor, aceștia vor fi audiați de procurorii Parchetului General.

VEZI GALERIA
6 imagini

Sursa foto: aradon.ro

Ce au comunicat anchetatorii

"Procurorii Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, în această dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu - zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală", anunţă Parchetul General într-un comunicat de presă.

Subliniem că, în cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice.

Efortul instituţional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern şi extern.

Activitățile derulate se circumscriu măsurilor luate la nivelul autorităţilor statului român pentru siguranța comunității, precum şi pentru identificarea şi pedepsirea tuturor celor care săvârşesc infracțiuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE