Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pachetele all-inclusive, la mare căutare pe litoral. 70% din locurile de cazare de la malul Mării Negre sunt ocupate

E vârf de sezon pe litoral, cu un weekend în care aproape 100 de mii de turiști și-au petrecut vacanța. Gradul de ocupare prin stațiuni depășește 70%, iar cele mai căutate, mai ales de familiile care au copii, sunt hotelurile care oferă pachete all inclusive. Cu trei mese plus gustări, piscine și program de divertisment, cei aflați în vacanță  nu au timp să se plictisească și în plus, nu se abat de la bugetul stabilit de acasă.  

Aproape 30 de mii de locuri de cazare sunt disponibile în cele peste 50 de hoteluri care oferă turiștilor pachete all inclusive. Toate sunt ocupate la capacitate maximă, iar cei care le preferă sunt turiștii care au copii mici.

Reporter: ”De ce alegeți all inclusive?”

Cristian Șmadici, turist: ”Pentru copii, în fiecare an de când copii, am încercat și mic dejun dar nu e bine cu all inclusive e cel mai ok pentru ei.” 

De ce aleg românii all inclusive pe litoralul românesc 

Deși obișnuiți cu vacanțele în străinătate, mulți recunosc faptul că drumul lung sau călătoriile cu avionul nu sunt tot timpul pe placul celor mici, iar teama că micuții s-ar putea îmbolnăvi în locuri departe de casă îi face pe părinți să aleagă all inclusive ul românesc. 

Cristina Șmadici, turistă: ”Fiind mama de trei copii, mai temătoare îmi este frică să nu se îmbolnăvească, să ajungă în spital, cea mare are alergii, mâncarea este diferită aici știu ce mănâncă, ce îi dau, evităm…” 

Turiștii se plâng  că, de multe ori, vacanța la all-inclusive pe litoralul românesc este mai scumpă decât în alte destinații din străinătate, dar pentru mulți, tot acasă e cel mai bine. 

Radu Ion, turist:În Creta a fost mai ieftin. Cu tot cu avion cu tot cu transfer șapte  zile 1.500 euro. (Reporter: Și aici la Mamaia?) Patru nopți 4.600 de lei.” 

Marius Brătășanu, turist: ”Diferă foarte mult, de la stațiune la stațiune, la mâncare, locuri de joacă, orice. Dar ați preferat să veniți aici totuși... România e România, nu e nicăieri mai bine ca acasă.” 

Gustul mâncării de acasă este un atu spun hotelierii care încearcă să le ofere oaspeților preparate gătite, tocănițe, sarmale, ciorbe acre, garnituri, prăjituri și salate tradiționale.

Ramona Razvnatovski, manager hotel all inclusive:Avem o gamă diversificată de mâncăruri, pentru toată lumea, pentru toate gusturile pentru cei mai în vârstă știți că mănâncă mai necondimentat, mai fără sare, peștele nu lipsește de la toate mesele.” 

Liliana Stănicuț, turistă: ”Nu ducem grija mâncării nu trebuie să aducem nimic la pachet e cel mai minunat, ești în concediu, trebuie să te simți bine să te răsfeți. (Reporter: Nu mai cheltuiți nimic în plus?) Nu, doar dacă mai avem vreo poftă pe plajă în rest, mâncarea e pe gustul tuturor, nu avem cum să ne plângem de nimic.” 

Prețurile variază în funcție de tipul de cameră și perioada aleasă. Costuri mai mici au cei care și-au făcut rezervarea cu luni de zile înainte.

Alina Petrea, manager complex all inclusive: ”Ca și pachete all inclusive per adult ar fi undeva la undeva la 50 de euro pe zi, toate mesele, băuturi alcoolice, non-alcoolice atât pe perioada servirii meselor cât și în complex.” 

Agenții de turism au constatat că în ultimii ani, cererea pentru hotelurile cu astfel se servicii complete este în continuă creștere

Corina Martin, director agentie turism: ”Foarte multe rezervări în ultimii ani pe măsură ce mai multe hoteluri și resorturi au dezvoltat acest concept, românii sunt amatori mai ales familiile cu copii, deși uneori prețurile se apropie de alte destinații preferă și siguranța, confortul, deplasarea mult mai scurtă până pe litoralul românesc, acasă.” 

Cele mai multe hoteluri all inclusive de pe litoral românesc sunt în Mamaia, Neptun, Olimp, Venus și Saturn.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE