Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă a fost validat candidatul liberalilor la alegerile prezidențiale 2024: „Socialiștii promit un stat care dă. Noi vrem un stat care să nu ia”

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, pentru a valida candidatura liderului Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale 2024. Ciucă a fost votat în unanimitate. El a revenit, după vot, și le-a mulțumit tuturor colegilor și „tuturor celor care au fost implicați”. „Vă doresc numai de bine”, a spus el, printre altele.

Nicolae Ciucă, votat în unanimitate candidatul PNL la prezidențiale, la Congresul Național al PNL

15/09/2024 , 13:31

Nicolae Ciucă și-a început discursul în fața colegilor liberali: Vrem o coaliție cu partidele de dreapta

Nicolae Ciucă și-a început discursul vorbind despre situația din județele Galați și Vaslui, lovite de ciclonul Boris.

Ciucă: „Noi nu suntem pătați de minciuni / Socialiștii promit un stat care dă. Noi vrem un stat care să nu ia”

„Reperele pe scena noastră politică au rămas mereu două: urmașii Partidului Comunist și noi, național-liberalii”

Nicolae Ciucă: „Trebuie să dăm dovadă de solidaritate indiferent de culoarea politică”, a spus el. „Asta așteaptă oamenii de la noi, solidaritate și sprijin, iar de la politicieni așteaptă acele decizii care să îndrepte ce nu s-a făcut în atâția ani de zile”, a mai adăugat liberalul.

„PNL e un partid viu, cu istorie și tradiție, cu reușite și cu oameni de calitate. Un partid care a realizat marile reforme ale societății și care a fost prezent în momentele cheie ale istoriei. E și un partid cu conștiință și onoare. Suntem o mare putere electorală în politica românească. Multe partide au apărut, au dispărut în anii democrației post-comuniste, unele ajungând chiar să fie sus în preferințele românilor la un moment dat. Dar reperele politice constante pe scena noastră politică au rămas mereu două: urmașii Partidului Comunist și noi, național-liberalii”.

„Din 1990 încoace, două lucruri au vrut mereu românii: prosperitate și libertate. (...) PNL, prin tradiția lui, a fost singurul care a înțeles că nu pot exista una fără cealaltă”.

„Noi nu suntem pătați de minciuni sau propagandă deșănțată. Suntem puternici, oricât de jos ne-ar vrea unii sau alții să fim. E momentul să arătăm tuturor această forță”.

„O spun clar: ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta, aceasta a fost mereu prima noastră opțiune și așa va fi. (...) PNL-ul e cel mai puternic partid al dreptei”, a mai adăugat acesta.

„Socialiștii promit un stat care dă. Noi nu vrem un stat care dă, noi vrem un stat care să nu ia”, a declarat Ciucă, moment în care au urmat aplauze.

15/09/2024 , 13:21

Nicușor Dan: PNL e un partid al unor primari de mare succes, de la care m-am inspirat

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „PNL-ul este partidul care după '89 a contribuit la a aduce România acolo unde este azi şi nu într-o democraţie originală, aşa cum şi-ar fi dorit-o Ion Iliescu. Bineînţeles că mai sunt multe de făcut, şi România are multe restanţe, dar lucrul ăsta trebuie subliniat şi trebuie să conştientizăm lupta PNL-ului şi a celorlalte forţe de dreapta pentru a face din România o democraţie adevărată.

PNL e un partid al unor primari de mare succes, de la care m-am inspirat, și PNL-ul este un partid care, în tot acești ani, după '89, a reușit să adune în rândurile sale specialiști în toate domeniile de care o guvernare are nevoie. Acum patru ani am făcut o campanie împreună, pentru care vă mulțumesc, și am reușit aici în București să punem capăt a 12 ani de guvernare de stânga, PSD. Bucureștenii au cerut-o, noi am făcut-o și vreau să vă mulțumesc pentru asta”.

Nicuşor Dan a semnat pentru susţinerea candidaturii lui Ciucă. La acest moment, el apare pe două liste diferite, cu semnătură proprie: o dată a semnat pentru Elena Lasconi, care candidează și ea la alegerile prezidențiale, dar și pentru candidatul Nicolae Ciucă.

15/09/2024 , 13:14

Valeriu Stoica: Ciucă are forța de a înfrunta toate provocările

Valeriu Stoica, fost președinte liberal: „Ciucă are capacitatea de efort, rezistența și dedicația indispensabile pentru a înfrunta provocările numeroase, interne și externe, în această perioadă turbulentă, cu multe crize politice, economice și militare.

El este singurul care are moderația și prudența îmbinate cu fermitatea, necesare pentru exercitarea atribuțiilor prezidențiale”.

15/09/2024 , 13:03

Alina Gorghiu, discurs pentru susținerea lui Nicolae Ciucă

Alina Gorghiu, ministra Justiției, a avut și ea un discurs Consiliului Național al PNL, arătându-și susținerea pentru Nicolae Ciucă, candidat al PNL la președinția României.

„Am bătut PSD măr în 2014. Și vă asigur că se va întâmpla același lucru, pentru că România nu are nevoie de populism, de poleială, de zâmbete largi, prezentate în fiecare zi, dar fără proiect. N-are nevoie de risc. România noastră, și a celor de afară, are nevoie de certitudine (...). Avem candidatul potrivit. PNL nu validează o vedetă de carton și nici nu promite apartamente”, a spus ea.

15/09/2024 , 12:52

Bode: Ciucă va învinge în lupta pentru Preşedinţia României

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, duminică, la Consiliul Naţional, că Nicolae Ciucă va învinge în lupta pentru Preşedinţia României şi va duce PNL la guvernare.

El a adăugat că „atacurilor în cascadă care vor să destabilizeze” partidul, liberalii trebuie să le răspundă prin unitate.

„Partidul Naţional Liberal este un partid puternic, care are forţa politică necesară să-l susţină pe Nicolae Ciucă pentru câştigarea Preşedinţiei României. Următoarele luni vor fi dure, scorul bun de la locale trebuie apărat şi la prezidenţiale, şi la parlamentare. (...)”, a spus Lucian Bode.

15/09/2024 , 12:30

Alexandru Muraru, vicepreședinte PNL: „Ciucă e candidat atipic”

Alexandru Muraru, vicepreședinte PNL: „Ciucă e un om cu o carieră solidă în spate. A făcut o carieră în domeniul militar, pe teatrele de operațiuni. Nu a fost un general de birou, a fost un general de teatre de operațiuni. Cum se știe, a fost cel care a condus una dintre bătăliile la care a participat România în Afganistan și în Irak. Și e un om care nu a fost atins de cele mai multe dintre păcatele politicii românești.

E un candidat atipic, oamenii nu îl asociază cu ce s-a întâmplat rău sau cu lipsa de performanță în mediul politic în ultimii 30 de ani”.

Știrea inițială:

Nicolae Ciucă urmează să fie desemnat oficial candidat la alegerile prezidențiale 2024

Reuniunea a început în primă fază fără ca Ciucă să fie prezent. Ulterior, el a ajuns în jurul orei 12:12 acolo, după ce a mers de dimineață în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi.

La Congresul partidului, Ciucă va primi un vot de la cei peste 1.000 de membri ai Consiliului Național pentru a putea candida la prezidențiale. În plus, liberalii vor aproba şi unele rezoluţii privind strategia partidului.

Joi, Biroul Executiv al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit statutului, a anunţat prim-vicepreşedintele formaţiunii, Rareş Bogdan. Nicolae Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie este nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani vechime.

În 29 august, Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, această decizie urmând a fi supusă aprobării Consiliului Naţional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE