Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă anunță că va candida la președinție. ”Voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat luni că va candida alegerile prezidențiale, însă trebuie să obțină aprobarea partidului pe care-l conduce. De asemenea, fostul premier a evidențiat că în acest moment ”nu mai poate să se deruleze” un proiect privind un candidat comun al PNL şi PSD.

”În momentul de faţă, sigur, ar trebui să am o decizie a partidului, să am o decizie în Consiliul Naţional, dar în momentul de faţă - dacă tot aţi venit până la Washington şi suntem aici, în această vâltoare a tot ceea ce se întâmplă şi în Statele Unite şi în România - voi candida pentru că sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, dar, înainte de toate, trebuie să obţin aprobarea partidului şi de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuţii, voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal”, a declarat Nicole Ciucă, la postul Antena 3, citat de News.ro.

De asemenea, Ciucă a menționat că proiectul unui candidat comun al PSD şi PNL ”nu mai poate să se deruleze”.

”În acest moment, tot acest proiect (al unui candidat comun al celor două mari partide – n. r.) nu mai poate să se deruleze. Sigur, sunt convins că avem cu toţii şi răbdarea şi înţelepciunea să asigurăm stabilitatea ţării şi să guvernăm”, a afirmat liderul PNL, conform sursei citate.

Pe ce loc se află Nicolae Ciucă în sondaje

Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot ale electoratului pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%, fiind urmat de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu - 17,8%, de liderul USR Elena Lasconi, de liderul SOS România Diana Şoşoacă, liderul PNL Nicolae Ciucă - 11,9% şi de liderul AUR George Simion - 11,2%, conform unui sondaj realizat la începutul lunii iulie de INSCOP la comanda News.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE