Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Netanyahu, mesaj către Iran: Niciun loc din Orientul Mijlociu nu este în afara razei de acțiune a Israelului

Benjamin Netanyahu a avertizat luni, în comentarii adresate Iranului, că nu există niciun loc în Orientul Mijlociu în afara razei de acțiune a Israelului, la două zile după ce Israelul l-a ucis pe liderul grupului militant libanez Hezbollah, susținut de Iran, potrivit Reuters.

Liderul israelian a vorbit în limba engleză într-un clip video de trei minute difuzat de biroul său, în care a spus că se adresează poporului iranian.

”Nu există niciun loc în Orientul Mijlociu unde Israelul să nu poată ajunge. Nu există niciun loc unde să nu mergem pentru a ne proteja poporul și pentru a ne proteja țara”, a declarat Netanyahu.

Asasinarea lui Nasrallah a fost una dintre cele mai grele lovituri din ultimele decenii atât pentru Hezbollah, cât și pentru Iran. El a fost cel mai puternic lider din „Axa de rezistență” a Iranului împotriva intereselor israeliene și americane în Orientul Mijlociu.

Israelul a indicat luni că o invazie terestră este o opțiune în Liban după două săptămâni de lovituri aeriene intensive și eliminarea lui Nasrallah, în timp ce liderul adjunct al grupării a declarat că este pregătit pentru orice ofensivă.

Vorbind trupelor desfășurate de-a lungul frontierei de nord a Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant a declarat că Israelul va face tot ce este necesar pentru a asigura întoarcerea cetățenilor care au fugit de rachetele Hezbollah în timpul a aproape un an de război la frontieră.

„Vom folosi toate mijloacele care pot fi necesare - forțele voastre, alte forțe, din aer, de pe mare și de pe uscat. Mult noroc”, a spus Gallant, care a fost informat de comandanți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE