Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Echipajul companiei SpaceX, format din patru civili, care participă la misiunea Polaris Dawn, a să început „prima plimbare spațială privată”. Este prima „activitate extravehiculară (EVA)” care utilizează hardware, proceduri dezvoltate comercial și noul costum SpaceX EVA.

Misiunea este transmisă în direct pe canalele de socializare ale celor de la SpaceX.

A început prima „plimbare spațială privată" Polaris Dawn

Miliardariul Jared Isaacman a colaborat cu fondatorul SpaceX, Elon Musk, pentru această misiune de turism spațial.

Comandantul misiunii, Jared Isaacman, alături de specialistul Sarah Gillis, vor părăsi separat nava spațială timp de 12 minute fiecare și vor face o serie de teste pentru a evalua mobilitatea costumelor lor în timpul plimbării spațiale.

Este un record în ceea ce privește înălțimea pe orbită la care a ajuns această navă spațială cu un echipaj uman, după misiunea Apollo, din anii 1968-1972.

Echipajul va fi dus printr-o centură de radiații și va încerca să atingă cea mai înaltă orbită a Pământului, la aproximativ 700 km deasupra Pământului.

Astronauții vor avea la dispoziție cinci zile pentru a efectua această misiune, dar cea mai mare parte se va concentra pe așa-zisa plimbare în spațiu, conform Euronews.

Polaris Dawn este prima dintre cele trei misiuni achiziționate și conduse de miliardarul Jared Isaacman.

  • Echipajul Polaris Dawn: Jared Isaacman, Scott Poteet, Anna Menon și Sarah Gillis.

Pentru această plimbare spațială, SpaceX a dezvoltat un costum complet nou, numit EVA, care are camere și afișaje de tip heads-up, care arată astronauților informații despre starea costumelor în afara vehiculului. Costumele au, de asemenea, ceea ce compania numește „management termic îmbunătățit” și o cască ce acționează ca un parasolar.

Vehiculul Crew Dragon, folosit pentru această plimbare, are noi mânere și un sistem de reprimare a azotului care va represuriza nava spațială odată ce astronauții se întorc pe navă.

Isaacman a spus că unul dintre obiectivele acestei misiuni este acela de a culege date științifice care să contribuie la obiectivul final al SpaceX, acela de a face viața „multiplanetară”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE