Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Metoda inedită prin care o poetă încearcă să îi facă pe copii să citescă. Cum a integrat Carmen Tiderle tehnologia în lumea cărților

Părinții știu cât de greu este uneori să îi împrietenească pe cei mici cu lectura. Există însă și autori care au găsit o metodă extrem de simpatică pentru a-i ajuta pe copii să citească poezii.

Și nu orice fel de poezii, ci acelea care îi pot ajuta pe cei mici să-și dezvolte creativitatea: prin umor, jocuri de cuvinte și, neapărat, prin încurajarea imaginației.

Carmen Tiderle este o poetă pentru care imaginația, umorul și charisma sunt esențiale. Pentru că prin ele, a reușit să ajungă, mai ușor, la inima și, mai ales, la mintea copiilor.

Poeziile semnate de Carmen sunt pur și simplu o lume în sine: un univers al cuvintelor, al limbajului folosit cu maximum de creativitate.

Cum ar putea părinții să-i apropie pe cei mici de lectură

Până în prezent, poeta a publicat deja 10 volume dedicate nu doar copiilor, ci și părinților. Pentru că umorul, jocul prin cuvinte, rimă și ritm pot fi o metodă extraordinară prin care părinții îi pot apropia pe cei mici de lumea cuvintelor scrise și recitate.

Sir Ken Robinson, unul dintre cei mai buni experți în educație din lume, a scris despre modul în care unele metode de predare pot inhiba creativitatea celor mici. Important, spunea, celebrul expert, este echilibrul între rutină, adică metoda clasică de predare, și creativitate.

”Asta aș face, aș încerca să îi scot din limbajul de lemn...fiindcă e plictisitor așa.”, a declarat Carmen.

Un lucru inedit pentru cei mici este și faptul că poeta Carmen Tiderle a strecurat în paginile cărții un mic secret. Mai exact, prin scanarea unui cod atașat unei poezii cei mici o pot vedea și asculta recitând chiar pe autoarea versurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE