Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mașinile electrice, vedete la Salonul Auto de la Paris. Marii producători și-au prezentat noile modele

Vedetele incontestabile ale Salonului Auto de la Paris de anul acesta sunt mașinile electrice. Experții spun că expoziția de anul acesta va consolida angajamentul industriei auto de a deveni complet electrică până în 2035. Președintele Franței, Emmanuel Macron, alături de alte personaje politice au fost prezenți la eveniment pentru a-și arăta sprijinul pentru industria auto în plină dezvoltare.

Constructorii auto francezi au avut o prezență puternică. Iar Renault a prezentat modelul său 4 E-Tech Electric, în încercarea de a aduce mașinile electrice pe piața principală din Europa.

Obiectivul producătorilor este acela de a inversa o tendință de diminuare a vânzărilor, care a început anul trecut, când mai multe guverne din Europa au redus stimulentele acordate celor care renunță la automobilele cu motoare pe combustie în favoarea celor electrice.

Serge Gachot, directorul Salonului Auto de la Paris 2024: „Au fost alegeri europene cu puțin timp în urmă, alegeri în SUA în două sau trei săptămâni. Și cred că este important să vorbim puțin despre unele probleme, cum ar fi direcția spre 2035, spre vehicule complet electrice.”

La standul Dacia este expus Bigster, noul SUV hibrid ce are 155 de cai putere. Alături de această premieră Mondială, la standul Dacia se află și deja cunoscutul vehicul de competiție Sandrider.

La fel ca producătorii francezi, gigantul auto german BMW a investit masiv în tehnologia vehiculelor electrice. Vedetele de anul acesta au fost noul sedan electric Neue Klasse și două noi mașini electrice MINI John Cooper Works.

Mark Tisshaw, editor Autocar: „Vă uitați la această expoziție auto, vă uitați în saloanele auto, sunt pline de mașini electrice cu cea mai recentă tehnologie care va funcționa pentru o mulțime de cumpărători de mașini.”

Noutăți au venit și de la Audi, care e prezentat noul Q6 Sportback E-tron electric, ce are o autonomie de până la 625 de km.

Iar Skoda a expus, în premieră, noul SUV electric Elroq.

În afară de producătorii auto europeni, au fost prezenți și reprezentanți puternici din Asia și America. Spre exemplu, producătorul sud-coreean Kia a revenit la Salonul Auto de la Paris după o pauză pentru a-și anunța noul SUV electric EV3.

Iar gigantul american Tesla, deținut de Elon Musk, a expus noul Cybertruck.

Președintele Emmanuel Macron a fost prezent la eveniment, alături de alte vedete din Franța.

Liderul de la Elysee încurajează industria auto și chiar s-a urcat în mai multe mașini. Șoferii care vor să facă o nouă achiziție alături de pasionații de mașini sunt așteptați să testeze noile modele expuse la Paris până pe 20 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE