Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Diaconescu intră în cursa pentru Cotroceni:„Am decis să candidez la preşedinţia României ca independent”

Cristian Diaconescu, fost consilier prezidențial și fost ministru de Externe, a anunțat că va candida independent la alegerile prezidențiale.

„Astăzi îmi anunț oficial candidatura independentă la Președinția României. Împreună putem construi România Respectată!”, a scris pe pagina sa de Facebook.

„Piedici în calea candidaţilor independenţi sunt multiple”

Cristian Diaconescu a început deja strângerea celor peste 200.000 de semnături necesare pentru a își depune candidatura pentru Cotroceni:

„Am decis să candidez la preşedinţia României ca independent. Independent nu înseamnă singur. Sunt împreună cu românii şi ei sunt alături de mine şi eu alături de ei. Putem depune o candidatură, dar avem nevoie de peste 200.000 de semnături. Piedici în calea candidaţilor independenţi sunt multiple. Nu este deloc uşor, am început deja strângerea de semnături”.

”Cu fiecare semnătură, suntem cu un pas mai aproape de schimbarea pe care ne-o dorim”

Totodată, Diaconescu face un apel către cei care doresc să îl susțină.

„Avem nevoie de ajutorul vostru. Voi sunteţi forţa care poate transforma această iniţiativă într-o mişcare naţională. Ştiu că nu e uşor, dar, cu fiecare semnătură, suntem cu un pas mai aproape de schimbarea pe care ne-o dorim”, a precizat Diaconescu.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE