Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciucă, votat în unanimitate de colegi: "Eu voi fi cel care va candida pentru președinție"

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a fost desemnat de partid să candideze la Președinția României.

Anunțul a fost făcut după ședința Biroului Politic Național al PNL, ședință care a durat mai bine de trei ore.

„Vom reuşi să intrăm în turul doi”

„În Biroul Politic Naţional de astăzi, BPN-ul şi-a desemnat candidatul care va intra spre aprobare în Consiliul Naţional. Eu voi fi cel care voi candida la preşedinţia României. Le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru încredere şi am convingerea că, doar împreună cu dumnealor, cu toţi membrii PNL, vom reuşi să intrăm în turul doi şi vom reuşi să câştigăm alegerile prezidenţiale.”, a spus Nicolae Ciucă.

Candidatura lui Ciucă urmează să fie validată în Consiliul Național

”Din acest moment, putem spune că PNL a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte campania electorală, până la finele anului, pe cele două componente, campania pentru prezidenţiale şi pentru parlamentare”, a mai declarat Ciucă. 

Candidatura lui Nicolae Ciucă trebuie validată în Consiliul Național, care va fi organizat în prima jumătate a lunii septembrie.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE