Înaintea grevei angajaților de la sol, planificată pentru miercuri, Lufthansa a anunțat că anulează zborurile pe aeroporturile din Frankfurt și München. Ambele orașe sunt puncte centrale pentru compania germană de zbor.
Compania a anunțat că zborurile vor fi anulate marți precum și mai târziu în cursul săptămânii, deoarece se vor resimți efectele grevei de o zi, informează Deutsche Welle. În total, peste 1.000 de zboruri și aproximativ 134.000 de pasageri vor fi afectați.
De ce protestează salariații Lufthansa
Luna trecută, sindicatul Verdi a cerut o majorare salarială de 9,5% sau cel puţin 350 de euro pe lună, pentru cei aproximativ 20.000 de salariaţi de la sol care, potrivit sindicatului, sunt afectaţi de inflaţie şi de programul de lucru suplimentar impus ca urmare a deficitului de personal din aeroporturi. Echipa managerială de la Lufthansa a venit cu o ofertă pe 13 iulie care, potrivit Verdi, este insuficientă, în contextul inflaţiei galopante, care în luna iunie a urcat la 8,2%.
Michael Niggemann, șeful resurselor umane de la Lufthansa, a criticat această mișcare, numind-o „o escaladare timpurie, după doar două zile de negocieri constructive”. El a adăugat că greva îi va afecta „în special, pe pasageri, în timpul sezonului de vârf” și că „pune o presiune asupra angajaților aflați deja într-o perioadă dificilă, din punct de vedere a traficului aerian”.
Ce alte aeroporturi vor fi afectate de grevă?
Compania aeriană se așteaptă să fie resimțite efectele grevei pe aeroporturile din Berlin, Bremen, Köln, Düsseldorf, Hamburg, Hanovra și Stuttgart, Frankfurt și München.
Ce este recomadat să facă pasagerii?
Lufthansa a avertizat că poate dura mai mult pentru a găsi o soluție adecvată de a rezerva din nou zborul. „Dacă nu primiți un mesaj de la Lufthansa, vă rugăm să verificați starea actuală a rezervării și a zborului.”
Odată cu ridicarea restricţiilor sanitare la începutul anului, companiile aeriene şi aeroporturile au avut probleme în a face faţă creşterii puternice a cererii pentru călătorii, după doi ani în care traficul aerian a fost unul redus şi în care sectorul a pierdut numeroşi salariaţi. Un studiu publicat la finele lunii iunie de institutul german de studii economice din Koln arată că ar fi nevoie de cel puţin 7.000 de angajaţi în sectorul aerian din Germania, potrivit Agerpres.