Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ludovic Orban și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale: E o candidatură firească, încununarea unei cariere de peste 33 de ani

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, și-a depus sâmbătă candidatura la alegerile prezidențiale. Fostul premier liberal a fost printre ultimii candidați care au venit la Biroul Electoral Central pentru a-și înregistra lista cu semnături și intrarea în cursa pentru Cotroceni.

„Candidatura mea este o candidatură firească, o candidatură normală, o candidatură naturală. Este încununarea unei cariere de peste 33 de ani în serviciul cetățeanului român. Sunt un om obișnuit, un om simplu care a fost crescut de oameni simpli și muncitori și care a frecventat cei șapte ani de acasă cu asiduitate.

Cei șapte ani de acasă au fost o călăuză pentru toată cariera mea în spațiul public. Nu mă laud cu școlile pe care le-am făcut, dar pot să vă spun sigur că nu am umblat la CV ca să îmi înfrumusețez biografia.

Nu am fost un tocilar și un elev de nota 10, dar am luat toate examenele la care m-am încris și am încercat pe lângă a învăța ceea ce mi-au transmis profesorii, învățătorii, profesorii universitari, am căutat să înțeleg lucrurile cu mintea mea și să încerc să-mi formez gândirea rațională, gândirea logică care m-a ajutat în toată cariera pe care am avut-o în viața publică”, a declarat Ludovic Orban.

Tot sâmbătă și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale și premierul Marcel Ciolacu. Social democrații au anunțat că au strâns mai bine de 1,7 milioane de semnături de susținere, deși ar fi fost nevoie doar de 200.000.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

Alegerile prezidențiale sunt organizate în două tururi, dacă niciunul dintre candidați nu obține 50%+1 din numărul total de voturi valabil exprimate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE