Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum s-ar putea îmbogăți o familie din Italia, care susține că are o pictură semnată Picasso, găsită întâmplător

O familie din Italia susține că are o pictură semnată Pablo Picasso. Tabloul a fost găsit întâmplător, printre niște vechituri, și transmis din generație în generație. Există experți care spun că opera de artă este autentică.

Tablou despre care se crede că este semnat Pablo Picasso, găsit întâmplător de un negustor de vechituri

Pictura a fost găsită în pivnița unei case de pe insula Capri. Cel care a găsit-o a fost Luigi Lo Rosso, negustor de vechituri.

Luca Marcante, președintele Fundației Arcadia: Luigi Lo Rosso, tatăl lui Andrea, s-a născut în insula Capri. El a fost rugat să meargă să facă ordine într-o vilă. Pe scurt, el a primit însărcinarea de a evacua mobila din câteva camere și, astfel, a găsit o pânză înfășurată. Credem că pânza era acolo de cel puțin zece ani și a fost descoperită la începutul anilor '60, în 1961 sau 1962.

Negustorul a decis să păstreze pânza, asta deși se crede că soția lui a tot criticat-o de-a lungul timpului, catalogând opera de artă drept „oribilă”. Fiul negustorului Luigi, însă, Andrea, și-a dat seama că tabloul poate fi foarte valoros când era elev. Atunci, el a văzut picturi semnate de Pablo Picasso într-un manual. După 20 de ani, a luat legătura cu mai mulți experți.

Un specialist din Elveția susține că portretul este unul original, semnat de Picasso. Potrivit lui, a fost creat la începutul anilor 1940. Expertul spune că vopselele folosite seamănă la textură cu cele folosite de artist în aceeași perioadă. Faptul că pânza a fost descoperită pe insula Capri este un alt indiciu important.

Luca Marcante, președintele Fundației Arcadia: Un alt factor care ne-a convins a fost că pânza a fost descoperită în Capri. Picasso a vizitat insula Capri pe când era faimos, adică după 1930. În acea vreme, Capri era o destinație pentru multe celebrități, iar Picasso a mers de mai multe ori.

Verdictul poate fi dat doar de societatea care administrează drepturile de autor ale artistului. Dacă se va dovedi că tabloul este autentic, proprietarii l-ar putea vinde și cu 12 milioane de euro.

Picasso este dintre cei mai influenți artiști ai secolului trecut. Cel mai scump tablou al artistului, ”Les femmes d'Alger”, a fost vândut cu aproape 180 de milioane de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE