Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kjell Nordström, economist suedez: „Suntem în plin proces de reproiectare a lumii. AI-ul trebuie să ne fie copilot”

Într-un interviu exclusiv acordat Euronews România, economistul suedez Kjell Nordstrom a vorbit despre felul în care funcționează economia la nivel mondial, locul unei țări precum România într-un astfel de context global, dar și despre felul în care Inteligența Artificială poate fi un copilot pentru oameni și nu un instrument care să îi lase fără locuri de muncă.

Kjell Nordström și-a lansat în România și cartea „Maimuța și Banii”, publicată de editura Pilot Books. Cartea funcționează ca un fel de manual pentru cei care vor să înțeleagă economia globală și relația omului cu banii, de-a lungul a mii de ani de tranzacții și activități comerciale. Adică idei cu atât mai necesare cu cât, în prezent, lumea civilizată tinde să ridice noi ziduri.

„Astăzi, din păcate, putem vedea că acest lucru nu mai este valabil, de fapt, unele părți ale lumii s-au izolat - nu aș merge atât de departe încât să spun că sunt închise, dar cel puțin a fost limitat fluxul. China merge într-o direcție greșită, Rusia și noi, Rusia și Europa merg în alte direcții. Cred că va trebui să trăim cu această realitate, atât România cât și Suedia și restul celor 25 de țări, suntem o familie europeană care aparține, alături de Canada, SUA și Australia, într-un fel de lume care împărtășește aceleași concepții despre cum poate fi construită o societate.Așadar, cred că suntem în plin proces de reproiectare a lumii”, explică Nordström.

Impacul I.A. în piața muncii

Kjell Nordström vorbește în interviul acordat Euronews România și despre impactul pe care Inteligența Artificială îl are în piața muncii și transformările pe care le va aduce în viitorul apropiat.  

„Văd inteligența artificială ca un copilot în orice facem. Un copilot pentru medic, un copilot pentru profesor, un copilot pentru pilot, de fapt, pentru piloții adevărați de la bordul unui avion. E o tehnologie care va fi alături de dvs. și vă va ajuta la nevoie. Este acolo, la nevoie, pentru a vă ajuta ca traducător, jurnalist, medic sau avocat. Eu mă folosesc de tehnologie, nu în fiecare zi, dar oricum foarte des. Și este cu adevărat co-pilotul meu, cu care verific ceea ce fac”, mai spune el. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE