Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul bombardează Libanul pentru a dejuca un complot de asasinat pus la cale de Iran

Israelul a bombardat joi sudul Libanului, invocând că a dejucat un complot de asasinat pus la cale cu sprijinul Iranului. Atacul a fost lansat la o zi după ce stațiile radio și pagerelor membrilor grupării Hezbollah au explodat, relatează Reuters.

„Forţele noastre aeriene au atacat, de asemenea, o unitate de depozitare a armelor Hezbollah din zona Khiam, în sudul Libanului”, potrivit unui comunicat al Armatei israeliene, citat agenția EFE.

Pe de altă parte, mai multe persoane au fost rănite în nordul Israelului după lansarea a cel puţin două rachete antitanc trase din Liban, conform presei israeliene, citată de Agerpres. Deocamdată, nu au fost făcute publice alte detalii despre acest incident.

Acest nou schimb de focuri la graniţa dintre Israel şi Liban vine după ce un al doilea val de explozii simultane pe dispozitive de comunicaţii wireless care a avut loc miercuri după-amiază, provocând încă cel puţin 20 de morţi şi 450 de răniţi în mai multe părţi ale Libanului.

În total, detonarea a mii de dispozitive de comunicaţii în doar 24 de ore a făcut 32 de morţi şi peste 3.200 de răniţi.

Gruparea şiită, care a atribuit atacul de marţi Israelului şi a promis răzbunare, nu a comentat încă cele mai recente explozii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE