Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Instagram creează conturile pentru adolescenți. Cu ce schimbări vin acestea și ce ”putere” vor avea părinții asupra platformei social-media

Utilizatorii Instagram cu vârsta sub 18 ani vor primi automat un „cont pentru adolescenți” cu caracteristici de confidențialitate mai stricte, a anunțat marți platforma, în timp ce companiile de social media sunt din ce în ce mai mult în centrul atenției cu privire la securitatea pentru minori.

Compania deținută de Meta a declarat că protecția siguranței face obligatorie aprobarea părinților pentru anumite funcții.

De asemenea, profilurile adolescenților vor deveni automat private, cu acces mai redus la conținutul considerat sensibil și funcții de limitare a timpului petrecut pe ecran.

Ce diferențe sunt la conturile pentru adolescenți

Pentru prima dată, oricine are 15 ani sau mai puțin va avea nevoie de permisiunea unui părinte sau tutore pentru a renunța la cele mai restrictive setări. Însă persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani nu vor avea nevoie de aprobarea părinților pentru a face acest lucru.

„Această nouă experiență este concepută pentru a sprijini mai bine părinții și pentru a le oferi liniștea că adolescenții lor sunt în siguranță cu protecțiile potrivite în vigoare”, a declarat Instagram într-o postare pe blog.

Măsura vine pe fondul unor presiuni majore pentru protejarea tinerilor utilizatori ai rețelelor sociale. În ianuarie, șeful Meta, Mack Zuckerberg, și-a cerut scuze în fața Congresului SUA față de familiile copiilor care au fost abuzați sau exploatați sexual pe platformele sale.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la impactul social media asupra sănătății mintale și a dependenței de tehnologie.

Meta a declarat că intenționează ca adolescenții să obțină Teen Accounts în termen de 60 de zile în SUA, Marea Britanie, Canada și Australia. Acesta va ajunge în Uniunea Europeană „mai târziu în acest an”, a declarat Meta.

„Adolescenții pot minți cu privire la vârsta lor”, astfel încât va fi necesară verificarea vârstei în mai multe locuri, a declarat Meta, adăugând că a fost, de asemenea, «construirea de tehnologie pentru a găsi în mod proactiv conturi aparținând adolescenților».

Schimbările principale ale contului de adolescent

  • Adolescenții trebuie să accepte noi urmăritori, iar cei care nu îi urmăresc nu pot interacționa cu ei.
  • Adolescenții pot primi mesaje doar de la persoanele pe care le urmăresc.
  • Restricțiile privind conținutul sensibil vor limita conținutul (cum ar fi luptele) pe care adolescenții îl văd în locuri precum Explore și Reels.
  • Cuvintele și frazele jignitoare vor fi filtrate din comentariile adolescenților și din solicitările DM.
  • Notificările le vor spune să părăsească aplicația după 60 de minute în fiecare zi.

Care sunt setările pentru părinți?

  • Părinții vor vedea cu cine a trimis mesaje adolescentul lor în ultimele șapte zile, dar nu vor putea citi mesajele.
  • Părinții pot stabili limite stricte de timp pentru utilizarea zilnică. Odată ce un adolescent atinge limita respectivă, acesta nu va mai putea accesa aplicația.
  • Părinții pot alege să le interzică adolescenților să folosească Instagram noaptea sau în anumite perioade de timp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE