Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iași: Un tramvai vechi de 50 de ani a fost transformat într-o cafenea mobilă

V-ați gândit vreodată că puteți vizita un oraș în timp ce sunteți la masă, savurând o cafea bună? Ei bine, acest lucru va fi posibil la Iași. Un tramvai care ar fi urmat să fie casat va fi transformat într-o cafenea mobilă. În depou se lucrează intens pentru ca mijlocul de transport să poată fi scos pe șine până la finalul săptămânii.

Cafeneaua din tramvai

Espresso, cappuccino sau latte machiato. Sunt doar câteva dintre băuturile care vor putea fi savurate în cafeneaua din tramvai. Vehiculul, care are o vechime de peste cinci decenii, ar fi urmat să ajungă o piesă de muzeu, însă Compania de Transport Public Iași a avut alte planuri pentru el.

Carmen Ciocan, jurnalistă Euronews România: Tramvaiul cafenea ar urma să aibă o capacitate de 80 de locuri, iar cei care vor călători cu el vor savura cafeaua în timp ce vor afla lucrurile interesante despre principalele obiective turistice din capitala Moldovei.

Carmen Ghercă, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași: Ne dorim ca acest tramvai să circule pe traseul Târgu Cucu - Copou în fiecare weekend și sperăm ca acest proiect să atragă cât mai mulți doritori.

Pentru prima dată, tramvaiul va fi scos din depou în acest weekend.

Localnică: Mi se pare o idee foarte bună. Mai ales pentru cei care vin și vizitează Iașiul, dar și pentru cei care locuiesc aici. Deci, dacă o să faceți asta, chiar o să merg în fiecare weekend.

Localnică: Ar fi benefic pentru orașul nostru să avem un astfel de tramvai, în condițiile în care foarte mulți studenți vin să studieze la noi și ar fi frumos să se mai destreseze, ca să zic așa.

Iașiul este recunoscut pentru tramvaiele pictate sau recondiționate.

Carmen Ciocan, jurnalistă Euronews România: Mă aflu într-unul dintre cele mai fotografiate tramvaie ale orașului. Acesta a fost primul tramvai din capitala Moldovei, a ieșit pe traseu în 1900 și a funcționat până în 1977. De aproape două decenii ajunge pe traseu atunci când sunt ocazii speciale și bucură privirile tuturor.

Carmen Ghercă, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași: Această echipă s-a străduit foarte mult ca elementele pe care le-au folosit în recondiționarea vagonului să fie cât mai apropiate de cele care erau originale, de cele care erau chiar în primul tramvai care a circulat la Iași. Toate detaliile au fost foarte atent construite, de la șuruburi, până la lemn și mânere.

Tramvaiul transformat în cafenea este o inițiativă a Primăriei Iasi în parteneriat cu Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE