Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

STB: Vatmanul implicat în accidentul mortal de pe Șoseaua Progresului nu era drogat

Vatmanul implicat în accidentul în care a murit un angajat al Serviciului de Protecție și Pază (SPP) nu a consumat substanțe interzise, „în opoziție cu rezultatele aparatului DrugTest, prezentate în spațiul public de către Brigada de Poliție Rutieră”, se arată într-un comunicat al Societatea de Transport București.

STB a transmis că „salută promptitudinea autorităților medicale” pentru a dovedi „nevinovăția conducătorului de tramvai în privința consumului de droguri”.

„Rezultatele probelor biologice efectuate de INML arată că vatmanul care a fost implicat în tragicul accident de pe Strada Progresului nr 43 NU CONSUMASE SUBSTANȚE INTERZISE, în opoziție cu rezultatele aparatului DrugTest, prezentate în spațiul public de către Brigada de Poliție Rutieră”, au transmis reprezentanții STB.

Societatea de Transport București susține că „tratează cu maximă responsabilitate siguranța rutieră, instruiește periodic conducătorii de vehicule și impune o conduită preventivă în trafic”.

„Colaborăm deschis și permanent cu Brigada de Poliție Rutieră atât pentru instruirea conducătorilor auto ai STB, dar mai ales pentru verificări în teren în privința respectării regulilor de circulație de către salariații noștri”, notează sursa citată..

STB cere Poliției Rutiere o analiză mai atentă în zonele în care se produc accidente

„Ne adresăm pe această cale Brigăzii de Poliție Rutieră ca, în cel mai scurt timp, să solicite Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București - autoritate care reglementează sistematizarea circulației din Capitală - o analiză mai atentă a acestor ”puncte negre” și o re-sistematizare a circulației în aceste zone de conflict.

STB SA înțelege și susține măsurile de prevenție luate de autorități pentru descurajarea consumului de droguri, mai ales în cazul celor care conduc vehicule, dar trage un semnal de alarmă public cu privire la calitatea echipamentelor de depistare a substanțelor interzise!”, a mai precizat Societatea de Transport București..

STB a reacționat după ce un vatman implicat într-un accident mortal pe Șoseaua Progresului, pe 19 septembrie, a fost cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a arătat posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, ar fi consumat amfetamină, au precizat la acel moment surse din rândul anchetatorilor pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE