Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hezbollah afirmă că a lansat o rachetă care a țintit baza Mossad de lângă Tel Aviv

Hezbollah a declarat că luptătorii săi au lansat miercuri o rachetă care a vizat sediul agenției de spionaj Mossad din apropiere de Tel Aviv, o escaladare a conflictului cu Israelul care i-a apropiat pe cei doi inamici de un război în toată regula, potrivit Reuters.

Armata israeliană a declarat că o singură rachetă a fost interceptată de sistemele de apărare aeriană după ce a fost detectată traversând dinspre Liban. Sirenele de avertizare au sunat în Tel Aviv, capitala economică a Israelului.

Nu au fost raportate pagube sau victime, iar armata a declarat că nu au fost modificate instrucțiunile de apărare civilă pentru centrul Israelului.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Nadav Shoshani, a declarat că nu poate confirma care a fost ținta Hezbollah atunci când a tras racheta dintr-un sat din Liban.

„Rezultatul a fost o rachetă grea, îndreptată spre Tel Aviv, spre zonele civile din Tel Aviv. Sediul Mossad nu se află în acea zonă”, a spus el.

Sirenele de avertizare au sunat și în alte zone din centrul Israelului, inclusiv în orașul Netanya.

Armata israeliană a efectuat săptămâna aceasta cele mai puternice lovituri aeriene din cadrul conflictului, vizând liderii Hezbollah și lovind sute de ținte în interiorul Libanului.

Hezbollah a dat vina pe Mossad pentru asasinarea recentă a liderilor săi și aruncarea în aer a dispozitivelor de comunicații folosite de membrii săi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE