Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată viața familiilor care fug din sudul bombardat al Libanului: „Israelul lovește civilii, nu ținte militare”

Loviturile continue între Israel și Hezbollah au dat peste cap viața celor care locuiesc în sudul Libanului sau nordul Israelului. Mulți libanezi au ignorat avertismentele israeliene de a pleca din zonă, ceea ce explică numărul mare de morți, aproape șase sute.

Libanezii fug din calea bombardamentelor

Familiile care au ales să fugă din sudul bombardat al Libanului dorm în adăposturi instalate rapid în școlile din Beirut și în orașul de coastă Sidon. Cu hoteluri rezervate repede la capacitate maximă sau camere cu prețuri peste posibilități, cei care nu au găsit adăpost și-au petrecut noaptea în mașini, în parcuri sau chiar pe plajă.

Ali Hassan, refugiat din orașul Tyre: Ne-am chinuit mult pe drum, abia am ajuns aici. Unele dintre rudele mele și frații soției au dormit pe străzi pentru că nu și-au găsit încă adăpost, iar școlile s-au umplut acum, nu mai sunt locuri.

Libanezii din capitală au oferit apartamente sau camere goale în casele lor, în postări pe rețele de socializare, iar voluntarii au amenajat o bucătărie la o benzinărie goală pentru a găti mâncare pentru cei strămutați. În orașele unde au ajuns refugiații au apărut cozi la brutării și benzinării.

Issa Baydoun, refugiat din Shiheen: Ne-am evacuat casele pentru că Israelul vizează civilii și îi atacă. Nu lovește ținte militare, ci doar civile. De aceea ne-am părăsit casele, pentru a ne proteja copiii și bebelușii.

Israelul anunță că locurile vizate de atacuri sunt cele în care militanții din gruparea Hezbollah au depozitat arme.

Datele sateliților americani de urmărire a zonei arată o mulțime de atacuri aeriene care vizează sudul Libanului, acoperind o suprafață de peste 1.700 de kilometri pătrați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE