Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Haos pe aeroportul Milano Bergamo după ce pneurile unui avion Ryanair au explodat la aterizare

Aeroportul Milano Bergamo este în haos. Acest lucru se întâmplă în urma unui incident în care a fost implicat un avion Ryanair care venea de la Barcelona.

Aeruonava ateriza la ora locală 07.55 când cele patru anvelope ale trenului de aterizare din spate s-au spart, lăsându-l blocat pe pistă.

Totuși, avaria nu a afectat manevra de aterizare și nu a provocat probleme deosebite la bord, au declarat autoritățile aeroportuare.

Unde sunt redirecționate zborurile și când se va redeschide aeroportul?

Site-ul web al aeroportului indică toate zborurile până la miezul nopții (marți, 1 octombrie) ca fiind fie întârziate, fie anulate sau deviate. Verificați starea zborului dvs. aici.

Unele zboruri de plecare par să fie amânate până la ora locală 14:00, ceea ce înseamnă că aeroportul speră să fie operațional până la această oră.

Dacă trebuie să zburați spre sau dinspre aeroportul Bergamo, este mai bine să verificați situația zborului înainte de a vă îndrepta spre aeroport.

Unde sunt redirecționate zborurile către Bergamo?

Bergamo este un oraș și o provincie situată la 1 oră de mers cu mașina la nord-est de Milano.

Cele mai apropiate aeroporturi de Bergamo sunt Verona, la 1 oră și 10 minute de mers cu mașina, și Milano Malpensa, la 1 oră de mers cu mașina.

Companiile aeriene sunt obligate prin lege să transporte pasagerii la destinația lor finală, dar nu este încă clar cum se asigură că pasagerii ajung la destinația lor finală din Bergamo.

Ce s-a întâmplat cu zborul Ryanair?

SACBO a declarat că zborul Ryanair a sosit de la Barcelona la ora locală 07.55.

Pompierii au sosit la scurt timp după aceea și au evacuat toți cei 161 de pasageri și echipajul. Nicio persoană nu a fost rănită.

„Explozia anvelopei a provocat 450 de metri de deteriorare a pistei”, a declarat SACBO.

Sunt efectuate lucrări urgente de reparații, deoarece avaria a crestat pavajul la o adâncime „de aproximativ un centimetru”.

„Redeschiderea pistei este condiționată de îndepărtarea aeronavelor și de finalizarea lucrărilor de reparație”.

Este puțin probabil ca pista să fie redeschisă înainte de ora locală 17:00, au adăugat autoritățile aeroportuare din Milano Bergamo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE