În prima zi de Paște, deși s-au anunțat ploi, unii români au preferat totuși să meargă în parcuri și grădini, pentru a se relaxa. În București, în această dimineață, la Grădina Botanică, localnici, dar și turiști străini, au mers să admire mii de lalele înflorite. Unii dintre aceștia au adus cu ei și ouă înroșite.
Cu toate că s-a anunțat o vreme deloc prietenoasă în prima zi de Paște, au existat mulți oameni curajoși care au sfidat orice previziune și au ieșit la picnic. Un picnic de la care nu au lipsit ouăle înroșite.
”Este un obicei al familiilor noastre extinse și venim, e a doua oară, am mai fost și anul trecut de Paști. Ne simțim ca-n pădure, ne simțim ca la munte, fără să stai pe DN1”, a afirmat Adrian Popa, un bărbat care a venit alături de familie și prieteni în Grădina Botanică.
Familia Popa și familia Ion au ales acest parc pentru liniște, dar și pentru că este parte a uneia dintre cele mai frumoase grădini din București: Grădina Botanică. Aici, este amenajat și un loc special pentru cei care vor să facă un scurt popas, dar care știu ȘI să păstreze ordinea, adică să respecte natura.
”Viața se petrece în natură, nu între betoane. Ăsta e principiul de bază pe care funcționăm. Și noi încercăm să ieșim cât se poate de des în natură, cât ne permitem, din punct de vedere al timpului”, a spus Adrian Popa.
În prima zi de Paște, în Grădina Botanică, alături de familii cu copii, am întâlnit și foarte mulți turiști străini. Cei mai mulți dintre aceștia au venit pentru a admira zecile de specii de lalele înflorite.
”Este un spațiu minunat, un loc senin și chiar mă bucur că sunt aici”, a afirmat un turist străin.
”Paște Fericit! Sărbătoriți frumos! Noi învățăm acum despre tradițiile din România, peste tot unde mergem, toți sunt foarte amabili”, a precizat un altul.
”Este foarte plăcut, foarte frumos! Suntem pentru prima dată aici. Și ne place foarte mult România, mai ales Bucureștiul”, a precizat o turistă.
Grădina botanică din București, deschisă de Paște. Programul pentru sărbători
În lume există peste 150 de specii de lalele și aproximativ 3000 de subspecii. Superba floare de primăvară a fost adusă pentru prima dată în Europa în secolul al XVI-lea, de către botanistul Charles de l’Ecluse. Bulbii de lalea fuseseră aduși din Turcia.
”Laleaua mai este numită și tulipă, un nume care vine din limba persană și care însemna turban. Desigur, este o referire la felul în care sunt dispuse petalele unei lalele”, a explicat Alina Mocanu, jurnalist Euronews România.
Dacă sunteți curioși să vedeți mii de lalele, dar și să le aflați originea, denumirea sau povestea, puteți vizita Grădina Botanică și în a doua de Paști. Grădina este deschisă începând cu ora 8 dimineața până seara, la orele 20:00.