În numai câteva decenii, de la primele console de jocuri video s-a ajuns la cele mai sofisticate tehnologii de realitate virtuală. Acum, 3,2 miliarde de oameni joacă zilnic jocuri video. Anul trecut, industria de gaming a adus venituri de aproape 200 de miliarde de dolari la nivel global.
Cea mai mare competiție de jocuri video din țară
E-sports a dat naștere unor joburi care nu existau în urmă cu câțiva ani. De exemplu, streamerii și creatorii de conținut sunt acum printre cei mai influenți oameni din industrie, adunând milioane de fani și susținători.
”Din punctul meu de vedere clar a crescut foarte mult industria și s-a și dezvoltat foarte tare pentru că în trecut nu exista definiția de influencer de gaming sau streamer de gaming, se îndreaptă către bine, chiar dacă infrastructura viitorul suna bine,” a explicat Octav Crețu, organizator de evenimente E-sports.
”Suntem într-un punct important pentru Europa, cel puțin pe harta asta a industriei, în România în momentul de față sunt în jur de 7.000 de angajați în industria de gaming. România ar trebui să facă niște lucruri care țin de educație, în primul rând să creeze programe specializate pentru industria de gaming, programe de licență, de master, cursuri de formare,” a explicat Elena Mănăilă, HR manager, companie creatoare de jocuri video.
Chiar în aceste zile, Universitatea Politehnica din București găzduiește cea mai mare competiție de jocuri video din ţară. POLI E-Fest se află la prima ediție, iar valoarea premiilor se ridică la peste 20.000 de euro. Meciurile vor fi transmise live, comentate de jucători profesionişti şi promovate de unii dintre cei mai cunoscuţi gameri şi influenceri din România, care vor fi prezenţi la eveniment.
Mai multe despre industria de gaming și ce influențe aduce generației de tineri pasionați de jocurile video aflați sâmbătă și duminică la emisiunea @UPB de la ora 10:30.