A fost cod roșu de ploi torențiale în București. Aversele torențiale au depășit 40...50l/mp. Totodată, au fost descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni.
Totodată, nu mai puțin de 40 de trenuri staționează acum în Gara de Nord și în jurul Capitalei, după ce tot sistemul energetic a căzut din cauza furtunii.
Update: ”Începând cu ora 18,52 s-a remediat deranjamentul la linia de contact,pe segmentul Ramificația Pajura _București Nord,circulația trenurilor se realizează cu tracțiune electrică.”, transmite CFR.
Știrea inițială: Garniturile au mari probleme la sosiri au trenurile care vin dinspre Marea Neagră, zona Constanța dar și alte stațiuni. Întârzieri de peste 80 de minute au și trenurile care vin din Ruse.
”CNCF CFR SA informează că, începând cu ora 16,45,circulația feroviară a fost oprită pe raza SRCF Bucuresti,între Ramificația Pajura și București Nord,din cauza a doi copaci căzuți pe linia de contact.Caderea copacilor a fost provocată de fenomenele meteo extreme.In prezent,se acționează în zona afectată,cu utilaje,iar circulația trenurilor se realizează cu remorcare Diesel,până la remedierea deranjamentului produs la linia de contact.Opt trenuri așteaptă momentan primirea în stația București Nord.”, se arată într-un comunicat CFR.
De altfel, patru avioane cu destinația București-Otopeni au avut mici întârzieri, din cauza condițiilor meteo. Aeronavele au fost nevoite să aștepte în aer, în zona Pitești pentru ca vremea să se îmbunătățească și să poată ateriza.
”Astăzi, 14 iunie 2022, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, traficul aerian a înregistrat perturbări din cauza condițiilor meteo severe de furtună și căderi masive de precipitații. Trei zboruri au înregistrat întârzieri de până la 30 de minute, iar alte trei curse au fost redirecționate spre alte aeroporturi. Traficul a fost reluat în jurul orei 17:00, desfășurându-se conform programului de zbor, în condiţii de siguranță. Infrastructura aeroportuară este operațională, fiind asigurate condiţiile pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime. Cele trei aeronave rerutate, aparținând companiilor Swiss Air, Fly Dubai și HiSky, se pregătesc să revină pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.”, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti.