Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul lavandei din Iași. O oază de răcoare și liniște în mijlocul verii caniculare

Lanul de lavandă este un refugiu pentru mulți locuitori din județul Iași. În acest weekend se desfășoară un festival în cinstea noii recolte, cu muzică, înghețată, limonadă și multe poze la apus. Oamenii au fugit de căldura insuportabila si aglomerația din oraș și s-au răsfățat câteva ore cu mirosul liniștitor al lavandei.

Au fost peste 40 de grade la soare sambata la Iași. Pentru a scăpa de toată căldura și cimentul din oraș, mulți oameni au căutat lanurile de lavandă, profitând că în acest weekend este și festivalul dedicat recoltei.

”Este foarte frumos. Atmosfera este încântătoare. Este și plăcut. Este un aer liniștit. Îți dă un vibe liniștit”, spune o vizitatoare. 

”Am venit doar pentru poze acum seara. Este foarte frumos, mi-a plăcut și cred că o să mai revenim și la anul”, spune o turistă. 

”Noi am fost și anul trecut și anul acesta și prins și concertul și pozele și apusul. A fost super. În natură e întotdeauna mai plăcut decât acasă. Și a fost suportabil. Acum este foarte plăcut.În natură e întotdeauna mai plăcut decât acasă. Și a fost suportabil. Acum este foarte plăcut. Am fugit de căldură, de oraș. Lavanda întotdeauna liniștește și dă o stare de bine”, a spus o altă vizitatoare. 

Poze reușite și o zi încheiată în parfumul lavandei și pentru Petronela și familia ei.

”Foarte multă lavandă, iubesc lavanda, mirosul este minunat, chiar îmi place și am venit cu familia și chiar ne bucurăm. Am evadat un pic din cotidian, de căldură, deși super cald a fost și aici, dar acum chiar s-a răcorit bine. Lavanda liniștește. O să dormim și foarte bine”, a spus Petronela.  

Monica Bala, producător local lavandă: ”Un festival în care toți să ne bucurăm de acest parfum pe care l-am creat. Și tot la cererea publicului am deschis pentru a se face poze, pentru a se distra, a se relaxa câteva ore aici, în lan.”

Festivalul lavandei este deschis până duminică seara. Evenimentul, ajuns la a treia ediție, atrage an de an sute de curioși. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE