Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FBI: Nu e sigur dacă Donald Trump a fost lovit de glonț în timpul tentativei de atentat din Pennsylvania

Apar detalii noi despre atentatul în care a fost rănit Donald Trump. Anchetatorii nu sunt siguri dacă fostul președinte a fost lovit de un glonț în timpul mitingul din Pennsylvania, spune directorul FBI.

Christopher Wray, directorul FBI, a declarat în timpul audierilor în Congresul american că ar putea fi vorba despre un șrapnel.

Noua ipoteză atrage două supoziții: fie glonțul a lovit alt obiect în traiectoria sa, iar în urma impactului proiectilul s-a rupt, fie este vorba despre un proiectil de artilerie, încărcat cu gloanțe, care explodează în aer.

Pe de altă parte, acum a ieșit la iveală și faptul că, înainte de tentativa de atentat, atacatorul a căutat pe internet informații despre asasinarea fostului președinte american John F. Kennedy.

Atacatorul a căutat pe internet informații despre asasinarea lui John F. Kennedy

„Era interesat de figuri publice și - cred că acest lucru este important - începând cu 6 iulie sau cam așa ceva, a devenit foarte concentrat pe fostul președinte Trump și pe acest miting”, a spus Christopher A. Wray, directorul FBI.

Suspectul a fost lichidat de Secret Service, însă nu înainte ca el să tragă câteva focuri de armă.

Donald Trump a fost rănit ușor la urechea dreaptă, însă un spectator din mulțime a murit și alți doi au fost răniți.

Congresul a demarat o anchetă proprie legată de tentativa de asasinare a lui Donald Trump

Primele imagini cu momentul în care a fost neutralizat atacatorului lui Donald Trump surprind și dialogul între un agent al Serviciului Secret și ofițerii poliției locale. Discuția are loc pe acoperiș, lângă cadavrul tânărului Thomas Matthew Crooks, care a deschis focul asupra lui Donald Trump, în timp ce acesta le vorbea suporterilor la un miting electoral din Pennsylvania. 

Imaginile au fost înregistrate de camerele video de pe uniformele polițiștilor și au fost publicate de un senator republican, pe rețeaua socială X. Înregistrarea a fost pusă la dispoziția Congresului de către poliția locală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE