Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reprezentații Secret Service i-au sfătuit pe oficialii care se ocupă de campania lui Trump să renunțe la mitingurile în aer liber

Reprezentanții Secret Service i-au încurajat pe oficialii care se ocupă de campania lui Donald Trump să nu mai programeze mitinguri și alte evenimente în aer liber cu public numeros după tentativa de asasinare a fostului președinte, potrivit informațiilor transmise de publicația The Washington Post.

Persoanele familiarizate cu subiectul au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a descrie discuțiile private. Astfel, pentru evenimentele viitoare, echipa lui Trump va încerca să organizeze mitingurile în spații închise, cum ar fi arene de baschet și alte locații în care pot încăpea mii de oameni. În prezent, oficialii care se ocupă de campania lui Trump nu mai planifică evenimente majore în aer liber.

Trump a organizat sute de mitinguri în aer liber de când și-a lansat prima candidatură prezidențială, lăudându-se adesea – uneori exagerând cifrele - cu mulțimile de oameni pe care le poate strânge.

Mitingurile au loc adesea pe aeroporturi, dar și pe stadioane sau în alte locuri în aer liber.

Amintim că directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat marți în urma tentativei de asasinat, spunând personalului că își asumă „întreaga responsabilitate”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE