Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump a depus o sesizare în care o acuză pe Kamala Harris că a preluat fondurile de campanie ale lui Joe Biden

Consilierul general al campaniei lui Donald Trump a depus o sesizare de opt pagini la Comisia Electorală Federală, în care o acuză pe Kamala Harris că a preluat fondurile de campanie ale lui Joe Biden, ceea ce ar fi ilegal.

Harris, care va candida la președinția SUA, după ce Biden s-a retras din cursă, ar avea la dispoziție o sumă de 91,5 milioane de dolari, potrivit CBS News.

Trump o acuză pe Harris că a preluat fondurile de campanie ale lui Biden

În acea plângere, Trump a contestat și "schimbarea denumirii comitetului care sprijină candidatura, din Biden for President în Harris for President".

"Acest demers își bate joc de legile noastre privind finanțarea campaniilor. Candidaților federali le este interzis să păstreze contribuțiile pentru alegerile la care nu participă", se arată în acea sesizare.

A existat și o reacție din parte Kamalei Harris, actualului vicepreședinte al SUA. Prin intermediul echipei sale de campaniei, ea a transmis că această plângere este "un demers nejustificat de a perturba".

Kamala Harris a spus că "aceste comitete care sprijină candidaturile pentru Biden-Harris au fost întotdeauna comitete autorizate fie pentru Biden, fie pentru Harris."

Totodată, stafful de campanie al Kamalei Harris a explicat că a primit 100 de milioane de dolari din donații în doar 36 de ore de când Joe Biden și-a retras candidatura.

După anunțul că Joe Biden îi va lăsa locul Kamalei Harris să candideze la președinția SUA, Donald Trump a spus că este dispus să aibă mai multe dezbateri cu ea. El face referire la dezbaterea cu Joe Biden, de la finalul lunii iunie, când Trump a avut răspunsuri mai bune, iar specialiștii spun că a câștigat acel duel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE