Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele imagini după împușcarea atacatorului lui Trump. Înregistrarea a fost publicată la scurt timp după demisia șefei Serviciului Secret

Apar noi detalii legate de tentativa de asasinare a lui Donald Trump. La câteva ore de la demisia șefei Serviciului Secret, au fost publicate primele imagini înregistrate după ce atacatorul a fost împușcat mortal de forțele de ordine. 

Înregistrarea surprinde dialogul dintre agentul serviciului secret și ofițerii de poliție, care încercau să pună cap la cap informațiile și să identifice autorul atacului. Între timp, directorul FBI a declarat unei comisii din Congres că atacatorul avea o dronă și mai multe dispozitive explozive. 

Agent Secret Service:  Deci acestea este tipul care a fost văzut...

Ofițer de poliție: Da, un lunetist al poliției din Beaver a văzut și a trimis pozele, acesta este.

Agent Secret Service: Ok. Cred că da ( am primit aceleași poze -n.r.) are ochelarii și...

Agent Secret Service: Încerc să obțin informații exacte legate de acest incident. Avem un trăgător mort, cred că trei victime în mulțime. Și voi ați auzi asta? 

Ofițer de poliție: Nu sunt sigur. 

Congresul a demarat o anchetă proprie legată de tentativa de asasinare a lui Donald Trump

Primele imagini cu momentul în care a fost neutralizat atacatorului lui Donald Trump surprind și dialogul între un agent al Serviciului Secret și ofițerii poliției locale. Discuția are loc pe acoperiș, lângă cadavrul tânărului Thomas Matthew Crooks, care a deschis focul asupra lui Donald Trump, în timp ce acesta le vorbea suporterilor la un miting electoral din Pennsylvania. 

Imaginile au fost înregistrate de camerele video de pe uniformele polițiștilor și au fost publicate de un senator republican, pe rețeaua socială X. Înregistrarea a fost pusă la dispoziția Congresului de către poliția locală. Congresul a demarat o anchetă proprie legată de tentativa de asasinare a candidatului republican la președinție. 

Senatorul a publicat imaginile la câteva ore după ce șefa Serviciului Secret american a demisionat din cauza presiunilor tot mai mari. Kim Cheatle a fost audiată de parlamentari care i-au cerut să plece ca urmare a eșecului de securitate. Politicienii și ministrul de interne au spus că un astfel de incident nu ar fi trebuit să fie posibil. Donald Trump a fost rănit ușor la ureche în tentativa de asasinare, din urmă cu 10 zile, și spune că doar un miracol l-a salvat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE