În plină grevă generală sunt și școli în care profesorii, deși susțin acțiunea sindicatelor, nu iau în calcul să nu se prezinte la ore. Este vorba despre dascălii care predau la școlile pentru elevi cu nevoi speciale. Școala Gimnazială pentru Surzi din București, este una dintre instituțiile de învățământ în care profesorii își țin orele în condiții normale.
Cosmin Costache, profesor: ”Toți colegii și-ar dori să fie în grevă, dar având în vedere situația unității noastre de învățământ cu regim permanent, nevoile primare sunt primordiale, nevoia de hrană. Motiv pentru care au fost nevoiți să nu intre în grevă. Repet, ei și-au dorit acest lucru, am avut o discuție cu dumnealor. Sunt nemulțumiți pentru salariul pe care îl au mai ales că spre deosebire de învățământul de masă procentul la salariu este nesemnificativ, vorbim de doar 15% față de toată pregătirea pe care o au.”
Valentin Dumitru- profesor: ”Suntem cu sufletul acolo la grevă, dar suntem prezenți aici în școală. Eu sunt specializat pentru persoanele cu spectru autist, în special. Dar lucrez și cu alte deficiențe. Cel mai mult mi-aș dori să avem și noi profesorii acces la educație, la formare.”
- UPDATE: Greva profesorilor continuă a patra zi. Sindicaliștii anunță proteste în fața Palatului Cotroceni. ”Rotativa se oprește până când se rezolvă problemele din Educație”
- UPDATE Greva profesorilor continuă. Sindicalist: ”Nu s-a discutat de amânarea examenelor, dar cu cât se lungește conflictul există acest risc”
- UPDATE. Klaus Iohannis: Premierul Nicolae Ciucă nu demisionează până la finalul grevei profesorilor
La Școala Gimnazială pentru Surzi din București este săptămâna Școala Altfel. Beniamin are 15 ani, este elev în clasa a VIII-a și a avut parte de o premieră în aceste zile.
”Cel mai mult mi-a plăcut că am mers ieri la Constanța. A fost foarte frumos. Am fost la delfinariu. (Reporter: Ai mai fost la mare până acum?) Nu, e prima dată”, a mărturisit Beniamin.
În această școală sunt în total 129 de elevi cu nevoi speciale. Autism, Sindrom Down sau deficiențe de auz. Pentru că majoritatea elevilor sunt din provincie, rămân peste noapte în internatul școlii și sunt preluați de familie la finalul săptămânii. Sunt însă și copii pe care nu îi ia nimeni acasă cu lunile. În aceste cazuri, profesorii și personalul care se ocupă de ei sunt singurul sprijin.