Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Eu vin de-acolo de unde tu nici nu gândești / De unde soarele răsare dacă supraviețuiești”

Radu S., unul dintre pompierii răniți în urma exploziilor din Crevedia, a descris prin versuri sacrificiul făcut de salvatorii care își riscă viața în lupta cu flăcările. Tânărul de 28 de ani s-a ales cu arsuri în zona feței în timpul intervenției contracronometru și a fost transferat la o clinică din Austria. De pe patul spitalului, primul gând a fost cel de regret pentru că a fost dus la ambulanță și nu a reușit să-și salveze colegul care este acum intubat într-o unitate medicală din la Bruxelles.

Pompierul a primit îngrijiri la secția de chirurgie plastică a Clinicii Universitare din Graz timp de o săptămână. Radu a reușit să se refacă în totalitate, cu toate că s-a ales cu arsuri în zona feței în urma exploziilor din Crevedia.

Într-un interviu acordat reprezentanților Ambasadei României în Austria, tânărul care lucrează la Detașamentul Mihai Vodă din București a povestit că, în loc să se întoarcă acasă, la București, ar fi vrut să ajungă la Bruxelles, unde este internat colegul său aflat în stare gravă.

”La București, voiam de fapt la Bruxelles, pentru colegul meu, să mă vadă, contează mult.

A întrebat prima dată cum sunt eu. Asta am întrebat și eu, când m-am trezit. Luptă mare, să merg la ambulanță, sau să mă duc după el. El a vorbit cu tata prima dată. Ce face Radu? Regret că nu m-am întors după el, și m-au dus la ambulanță. Acum el e la Bruxelles, întubat”, a declarat Radu S.

Tânărul pompier le-a mulțumit medicilor austrieci despre care a spus că sunt serioși ”doar că, mai reci un pic, în sens bun”, dar și celor români care i-au oferit primul ajutor la spitalul Floreasca din Capitală.

”Aoleo, foarte mulțumit, de când am plecat de la incendiu, inclusiv echipajul SMURD, cel puțin în cazul meu, au acționat superb. Le mulțumesc tuturor. Foarte empatici. Primul bandaj, schimbat la Floreasca, pus de el. A apăsat de câte ori era nevoie. Primul salvator al salvatorului. Mi-a salvat practic fața”, a mai spus militarul.

Radu S a mai povestit că, pentru el, urmează o perioadă de recuperare și că își dorește să se întoarcă la serviciu cât mai repede deoarece ”e treabă de făcut”

Salvator de meserie, tânărul de 28 de ani este pasionat de muzică. A rescris parte din versurile melodiei ”Poveste fără sfârșit” a trupei B.U.G. Mafia pentru a transmite tuturor cât de dură este viața de pompier.

Clipului i-a atașat mai multe fotografii de la momentul în care a ajuns la clinica din Austria, cu bandaje pe față, la diverse faze ale recuperării sale.

Redăm versurile realizate de Radu S.

”Știu că mulți cunosc ce înseamnă să fii pompier,

Dar nu știu câți recunosc cât este de sever,

Pentru voi, toți, băieți din DMV,

Respect!

Ați plecat la foc și ați intrat în foc direct,

Ați trecut prin tot,

Răni, arsuri și durere,

Ați trecut cu bine,

Și acum povestiți de ele,

Voi știți cel mai bine ce înseamnă pompier,

Intervenții, muncă, ani

Mereu fără bani

Mereu pregătiți să dați viața pentru viață,

Incendii, descarcerări, intervenții pe ambulanță,

Băieții sunt răpuși din ce în ce mai mult,

Unii au ajuns la pat, iar alții au păr cărunt,

Alții s-au târât de atâtea ori pe jos,

Viața e nedreaptă dacă ai cedat nervos,

Așa-i la pompieri,

Aici așa e legea,

Legi cu pumnii, tragi cu dinții,

Să nu ajungi la Obregia,

Atât sânge e când ești pe ambulanță,

Sentimentul e sublim atunci când salvezi o viață,

Iar eu vin de acolo de-acolo de unde tu nici nu gândești,

De unde soarele răsare dacă supraviețuiești”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE