Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk susține că nu are o relație cu Giorgia Meloni. A complimentat-o la un eveniment din New York

Miliardarul Elon Musk a infirmat existența vreunei relații amoroase între el și Giorgia Meloni, șefa Guvernului de la Roma. Speculațiile au apărut în spațiul public, după ce directorul executiv al Tesla și Space X a afirmat că Meloni este „frumoasă” în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor din New York, relatează Politico.

„Am fost acolo cu mama mea. Nu există niciun fel de relație romantică cu premierul Meloni”, a scris Elon Musk, pe pagina sa de pe platforma X, referitor la fotografia în care apare alături de Giorgia Meloni la o gală.

Elon Musk i-a înmânat luni premierului italian Giorgia Meloni premiul Global Citizen Award din partea organizației Atlantic Council. La momentul oferirii distincției, miliardarul american a spus că șefa Guvernului de la Roma „este chiar mai frumoasă în interior decât în exterior” și „autentică, onestă și grijulie”.

La rândul ei, Giorgia Meloni a lăudat „geniul prețios” al lui Musk. Ea a susținut apoi un discurs referitor la apărarea valorilor occidentale, la finalul căruia Elon Musk s-a ridicat în picioare și a aplaudat, fiind însoțit de mama sa.

În ultimii ani, Elon Musk și Giorgia Meloni s-au întâlnit de mai multe ori, când și-au exprimat îngrijorarea cu privire la scăderea ratei natalității în Occident. De asemenea, au purtat discuții despre potențialul de dezvoltare a inteligenței artificiale.

Elon Musk a vizitat de mai multe ori Roma și a participat la festivalul partidului politic al lui Meloni în decembrie 2023. Magnatul american a lăudat, de asemenea, Guvernul italian referitor la politicile sale în materie de migrație.

Elon Musk, printre susținătorii lui Donald Trump

În ultimele luni, Elon Musk a anunțat public că îl susține pe republicanul Donald Trump la alegerile prezidențiale americane din 5 noiembrie. Fondatorul Space X a mai sprijinit și alți politicieni de dreapta, precum argentinian Javier Milei și conservatorul brazilian Jair Bolsonaro.

Giorgia Meloni a susținut miercuri că alegerea lui Musk de a o prezenta la decernarea premiului a fost făcută cu mai multe luni înainte și nu a avut „nicio legătură cu campania electorală americană” și cu sprijinul lui Musk pentru Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE