Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familia Iohannis trebuie să restituie 260.000 de euro obținuți din chirii, potrivit deciziei definitive a Curții Supreme

Statul român poate recupera de la familia Iohannis cei 260.000 de euro obținuți din chiria unui imobil pe care l-a deținut ilegal, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție.

Statul poate recupera de la familia Iohannis 260.000 de euro. Banii provin din chiria unui imobil pe care cuplul prezidențial l-a deținut ilegal

Spațiul comercial din Sibiu - pentru care cuplul prezidențial a obținut banii - fusese închiriat unei bănci.

În 2015, instanța a decis definitiv să-i anuleze certificatul de moștenitor, la fel cum se întâmplase cu câțiva ani înainte în cazul unei case, astfel că imobilele ar fi trebuit să ajungă în posesia statului.

Numai că, în 2016, o prietenă a familiei Iohannis a deschis un proces de succesiune prin care își cerea dreptul de proprietate pentru cele două case. Tribunalul Hunedoara și Curtea de Apel Alba Iulia nu i-au dat câștig de cauză, însă femeia a depus recurs la Înalta Curte. Nici aici, judecătorii nu i-au dat dreptate, astfel că statul rămâne proprietarul caselor și poate recupera chiria de la soții Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE