Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii încep cursurile, dar un număr record de școli se află în plină reabilitare

Școala începe și în acest an cu unități de învățământ aflate în plin șantier. Și vorbim despre un număr record.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că sunt lucrări în peste 800 de școli. Un șantier abia început este și la Colegiul Dinu Lipatti din Capitală. Elevii au fost relocați la o altă unitate de învățământ.

Nunăr record de școli aflate în reabilitare

Dinu Lipatti este se numără printre cele 300 de șantiere școlare noi care au fost deschise în ultimele luni.

Gabriel Cocina, inginer: „Avem termen de 18 luni până la finalizarea lucrărilor. Ce înseamnă aceste lucrări mai exact? Reabilitare totală a celor trei corpuri: clădirea istorică, partea de colegiu și internatul. Suntem la stadiul de decopertări".

Ioana Nicolescu, jurnalist Euronews: „Cei peste 700 de elevi ai liceului Dinu Lipatti au fost relocați pentru 18 luni la Liceul Adventist".

Ministrul Educației a precizat, în conferința de presă de la Guvern, că încă nu are datele referitoare la șantiere școlare din București. De asemenea, nici inspectoratul școlar nu le are. Ligia Deca a prezentat, însă, niște cifre la nivel național.

Ligia Deca, ministrul Educației: „Avem peste 900 de unități de învățământ relocate, dintre care peste 800 sunt relocate pentru reabilitare, modernizare sau construcție de spații noi. Este un număr record de școli. La începutul anului școlar trecut, aveam în jur de 500 de școli relocate din motive de reabilitare, modernizare sau construcții, anul acesta avem cu 300 mai mult".

Între timp, alte șantiere școlare se închid, cum este cazul Liceului Eminescu din Capitală care-și redeschide porțile pentru elevi din 9 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE