Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directorul executiv al OnlyFans, Ami Gan, demisionează. Ce spune aceasta despre cum s-a dezvoltat platforma

După aproximativ doi ani și jumătate în calitate de CEO, Ami Gan părăsește OnlyFans. Directorul de strategie și operațiuni, Keily Blair, va prelua funcția de CEO, potrivit TechCrunch.

"Petrecerea a aproape trei ani la OnlyFans, în timp ce aceasta a avut ecou în tot zeitgeistul cultural, a fost mai mult decât plină de satisfacții", a scris Gan într-un mesaj pe Twitter.

OnlyFans este poate cea mai cunoscută platformă de creatori care susține conținutul pentru adulți și, potrivit lui Gan, compania a plătit 10 miliarde de dolari creatorilor în timp ce ea era CEO; PitchBook a estimat, de asemenea, că OnlyFans va obține venituri de 2,5 miliarde de dolari în 2022 (compania păstrează 20% din plățile către creatori).

Platforma nu a fost lipsită de controverse

În ciuda succesului răsunător al OnlyFans, funcția de CEO al platformei este una deosebit de dificilă. Pe măsură ce politicile în schimbare ale companiilor de carduri de credit și legislația globală fac din ce în ce mai dificil pentru lucrătorii sexuali online să își câștige existența, OnlyFans trebuie să se confrunte cu aceleași obstacole. 

Cu puțin timp înainte ca Gan să preia funcția de director executiv, OnlyFans a anunțat în mod infam că va interzice conținutul sexual explicit, ceea ce a stârnit un scandal în rândul comunității sale de creatori. Decizia a fost în cele din urmă anulată.

Când a fost întrebat la TechCrunch Disrupt dacă creatorii adulți se pot aștepta sau nu să mai fie prezenți pe OnlyFans peste cinci ani, Gan a răspuns afirmativ. Cu toate acestea, atât Gan, cât și Blair au evitat întrebările referitoare la cât de mult din veniturile OnlyFans sunt generate de creatorii pentru adulți, deoarece compania și-a promovat în mod constant ofertele sigure pentru muncă, cum ar fi OFTV, o platformă de streaming prin care creatorii pot partaja conținut video pe teme precum fitness, gătit, comedie și muzică.

Platforma nu a fost lipsită de controverse. Un raport al BBC publicat în mai 2021 arată cum OnlyFans nu a reușit să împiedice vânzarea și apariția de conținut pentru minori. Când vine vorba de crearea unui cont de creator pe OnlyFans, oricine ar putea minți în legătură cu vârsta sa și ar putea crea un cont, deoarece nu există niciun proces de filtrare sau de verificare adecvat.

Platforma, care a fost fondat în 2016 și a cunoscut un val de popularitate în timpul pandemiei COVID-19, menționa că are 130 de milioane de utilizatori în 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE