Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Companiile UE vor semna contracte în valoare de 40 de miliarde de euro cu Egiptul

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă că societățile europene au semnat acorduri în valoare de peste 40 de miliarde de euro cu firme egiptene, care acoperă o gamă largă de industrii.

Von der Leyen a vorbit la Conferința de investiții UE-Egipt din Cairo, unde a purtat discuții și cu președintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi.

"La această conferință, companiile europene semnează peste 20 de noi acorduri sau memorandumuri de înțelegere cu parteneri egipteni, în valoare de peste 40 de miliarde de euro. Avem companii în sectoare care variază de la hidrogen la gestionarea apei, de la construcții la produse chimice, de la transport maritim la aviație și la automobile", a spus ea.

Von der Leyen a promovat, de asemenea, investițiile în energia verde și în formarea digitală, remarcând "obiectivul ambițios al Egiptului de a deveni un centru de energie curată".

Conferința de două zile face parte din Parteneriatul strategic și cuprinzător Egipt-UE care a fost convenit de von der Leyen și el-Sissi în martie.

Acordul acoperă relațiile politice, stabilitatea economică, investițiile și comerțul, precum și chestiuni legate de migrație și securitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE