Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ursula von der Leyen, încrezătoare că poate obţine un nou mandat de preşedintă a Comisiei

Ursula von der Leyen a declarat duminică noapte, în hemiciclul Parlamentul European de la Strasbourg, că este încrezătoare că poate obţine un nou mandat ca preşedintă a Comisiei Europene, după ce proiecţiile iniţiale centralizate de Parlamentul European au arătat că Partidul Popular European (PPE) va câştiga cele mai multe mandate în noul legislativ comunitar.

"Da, sunt încrezătoare, dar bineînţeles că ştiu că e multă muncă în faţă. Dar sunt cu siguranţă încrezătoare în ceea ce priveşte candidatura pentru al doilea meu mandat", a spus ea, potrivit Agerpres.

Conform celei mai recente proiecţii a Parlamentului European plecând de la estimări din 23 de ţări, grupurile PPE, S&D şi Renew, care au format şi în fosta legislatură "marea coaliţie" care a decis compromisurile în hemiciclul european, ar urma să cumuleze 409 de locuri dintr-un total de 720 şi vor continua să deţină controlul în legislativul comunitar.

"Acest rezultat este despre responsabilitate. Suntem cel mai puternic partid, am obţinut o majoritate covârşitoare. Cu asta vine responsabilitatea de a construi o Europă foarte puternică", a mai spus Ursula von der Leyen în sala de plen a PE, transformată în 'Noaptea alegerilor' într-un uriaş centru de presă.

Von der Leyen le-a întins o mână socialiştilor şi liberalilor pentru formarea unei noi coaliţii de centru în PE.

"Am lucrat împreună în ultimii cinci ani şi am avut o relaţie care s-a dovedit a fi constructivă", a spus preşedinta la final de mandat a Comisiei.

"Am construit punţile necesare şi colaborăm cu cei care ne împărtăşesc obiectivele", a mai afirmat Von der Leyen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE