Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod galben de caniculă la final de iunie. De săptămâna viitoare temperaturile scad și vin ploile torențiale

Luna iunie se încheie cu vreme caniculară. Temperaturile pot urca duminică, 30 iunie, până la 36 de grade Celsius.

AdministraţiaNaţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă în majoritatea regiunilor duminică şi luni, potrivit Agerpres.

În Crişana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 35-36 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud şi în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopţi tropicale.

De săptămâna viitoare, însă, meteorologii avertizează că vor începe ploi torențiale, cu descărcări electrice, vânt și grindină. De miercuri temperaturile vor scădea considerabil în toată țara.

Oana Catrina, meteorolog ANM: Începutul lunii iulie debutează cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale. În noaptea de luni spre marți, în partea vestică a țării, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE